Novak dobija bistu u gradiću u Francuskoj

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 21:51

Novak dobija bistu u gradiću u Francuskoj

Novak Đoković, prvi teniser sveta, uskoro bi mogao da dobije bistu u jednom francuskom gradiću.

Naime kako prenosi portal "Svi Srbi u Parizu", predsednik udruženja Saša Pešić kao i Dragoslav Kule Perišić, pokrenuli su inicijativu da Novak Đoković dobije bistu u gradiću Tonon le Ban.

Reč je o mestu sa nekih 35.000 stanovnika na istoku Francuske, na samoj obali Ženevskog jezera.

Na vanrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednici gradske skupštine odlučeno je da se postavi Novakova bista te da se po srpskom teniseru nazove jedna hala i kompleks teniskih terena.

Za odluku su glasali svi članovi Skupštine grada.

"U martu se planira sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime. Ideja Kuleta Perišića je da se bista pravi od najboljeg mermera u Srbiji koji dolazi iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca, a da to urade zajednički jedan umetnik iz Srbije i jedan iz Francuske. Gradonačelnik Kristof Arminjon je rekao juče da će inaguraciji prisustvovati predsednik Francuske teniske federacije, gospodin Žil Moreton zajedno sa svojim prijateljem, predsednikom teniskog saveza Tonon le Bana, gospodinom Žerarom Bastijanom", stoji u tekstu na pomenutom portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.