Novak: Pre pet meseci je bio drugačiji i renking i osećaj na terenu

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Pre pet meseci je bio drugačiji i renking i osećaj na terenu

Novak Đoković ima nestvarnih pet meseci iza sebe za kojih je sa 22. mesta na svetu došao do prvog, a ni sam nije verovao da to može.

Novak je u nestvarno dobroj seriji rezultata i trenutno je na učinku od 20 pobeda zaredom.

Srpski teniser se u osmini finala sastao sa bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom kojeg je olako pobedio (posle predaje), a sada mu u četvrtfinalu sledi duel sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Posle tačno godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đoković će od ponedeljka biti prvi teniser sveta.

"Naravno da sam veoma ponosan na taj uspeh. Da ste mi pre pet meseci to rekli (da ću biti broj 1)... Tada je to bilo malo verovatno s obzirom na moj renking i na to kako sam igrao, ali se i osećao na terenu", rekao je Đoković.

Novak i Marin su se dva puta sastali u karijeri, a Srbin trenutno vodi sa 15-2. Međutim, Čilić možda ima čemu da se nada s obzirom da je u poslednja tri međusobna okršaja pružio fantastičan otpor.

U Sinsinatiju ove godine je uzeo set, u Londonu je slavio, a 2016. upravo u Barsiju takođe je pobedio, i to sa 2:0.

"On ima veoma dobar servis i jake udarce sa osnovne linije. Jednostavno, igra veoma moćan tenis. Teško je hvatati njegove 'rakete'. Njegovi prvi servisi su veoma, veoma brzi i imaju dosta rotacije u njima, a često ih i kombinuje", jasan je Novak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković: Pre pet meseci je bio drugačiji osećaj na terenu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Nov.2018

Novak Đoković ima nestvarnih pet mjeseci iza sebe za kojih je sa 22. mjesta na svijetu došao do prvog, a ni sam nije vjerovao da to može.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.