Novak: Osećam se kao posle vođenja ljubavi sa devojkom

Izvor: Blic, 01.Sep.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Osećam se kao posle vođenja ljubavi sa devojkom

U jednom od najuzbudljivijih mečeva srpskih tenisera ikada, Novak Đoković je sinoć u 1. kolu US Opena savladao Viktora Troickog sa 3:2, po setovima 6:3, 3:6, 2:6, 7:5, 6:3.

Novak je posle meča priznao da je meč bio izuzetno težak kao i da je velika vrućina u Nujorku pravila probleme obojici tenisera.

"Bilo je užasno na terenu. Stalno čekate na neki oblak, na svoju senku. Viktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je igrao fantastično. U većem delu meča je bio bolji. Nikada nije ovako servirao. Iscedio me je i presrećan sam što sam ipak pronašao način da se izvučem. Znate, kada se ne osećate fizički dovoljno jaki, počnete u sebi malo da paničite. To koristi vaš protivnik i nije vam lako. Ti momenti su pravi izazov za svakog sportistu", rekao je Đoković.

Interesantno je kako je Novak na centralnom terenu neposredno posle kraja meča prokomentarisao osećaj pobede.

"Osećam se kao posle vođenja ljubavi sa devojkom", nasmejao se Đoković odahnuvši što je sunce napokon zašlo.

Na pitanje novinara koliko je teško igrati protiv prijatelja na ovako važnom takmičenju, Novak je naglasio da tada do izražaja moraju doći profesionalni motivi.

"Naravno da je teže igrati protiv nekog koga lično poznajete. Morate imati u svakom trenutku pobednički stav i ne obazirati se na to ko je prekoputa vas. Ipak, u tim mečevima je izraženiji i respekt prema protivniku i veće vođenje računa o ponašanju jer vam je blizak prijatelj. Viktor i ja se dugo znamo, od devete godine. Odrasli smo zajedno igrajući za juniore. Zajedno i treniramo. Na mom prvom zvaničnom turniru u životu, već u 2. kolu sam naleteo na njega. Uništio me je tada. Igramo zajedno i u Dejvis kupu, puno zajedničkih pobeda je iza nas. Imali smo mnogo lepih trenutaka. Šteta što je morao da ispadne jer je igrao sjajno", izjavio je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Viktor Troicki

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.