Novak: Možda nećete verovati, ali to mi se mnogo puta desilo

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 04:20

Novak: Možda nećete verovati, ali to mi se mnogo puta desilo

Srpski teniser Novak Đoković otkrio je o čemu razmišlja u teškim trenucima.

Takve je imao u meču protiv Danila Medvedeva u finalu US opena, naročito u drugom setu.

Ipak, izvukao se i nešto kasnije posle više od tri sata igre slavio za četvrtu titulu u Njujorku.

"Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima više ne osećate noge, ne osećate snagu, vrti ti se tlo pod nogama... U tim trenucima sa svojom verom se nadaš da će biti ta božanska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intervencija. Možda nećete verovati, ali to mi se mnogo puta desilo, da sam sebe iznenadio kako je moguće da sam izdržao to. Ako veruješ da će ti bog pomoći, ja u to izuzetno verujem, da je božanstvo bilo prisutno. U tim momentima samo po intuiciji, 30 puta prebacili, drugi sat u set, više ne vidim jasno lopticu... Teško je to opisati neko ko ne vidi iz mog ugla, dođeš do krajnje istrpljenosti. Možda i najteži set u karijeri, pogotovo sa njim, zezaju se na lep način ga zovu hobotnica jer sve hvata, sve vraća, tera da odigraš još jedan udarac da ga nadmudriš. Znao sam da se neće predati, protiv Alkaraza je odigrao fenomenalan meč, znao sam šta me očekuje. Nisam mislio da ćemo odigrati takav meč, to je presudilo pobednika, osvajanje drugog seta. Posle toga sam povratio snagu i bolje sam se onda osećao", rekao je Novak.

Čitavu konferenciju Đokovića pročitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćerka Novaka Đokovića rasplakala oca, ali ona nije ta kojoj je posvetio osvojeni trofej

Izvor: Piplmetar.rs, 11.Sep.2023

Ćerka Novaka Đokovića najviše se radovala njegovoj pobedi. Novak Đoković sinoć je, na US Openu, osvojio svoj 24. grend slem i po ko zna koji put dokazao da je najbolji svetski teniser ikada, te da će njegove uspehe teško neko nadmašiti.. Iako svi veruju da je uporan rad srpsog asa doveo do...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.