Novak: „Glad“ za pobedama

Izvor: Southeast European Times, 16.Sep.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: „Glad“ za pobedama

Posle osvajanja US Opena ove nedelje, srpski teniser Novak Đoković kaže da želi još.

16/09/2011

Igor Jovanović za Southeast European Times iz Beograda – 16.9.2011.

Srpski teniser, 24-godišnji Novak Đoković, igra sezonu koja će ući u istoriju tenisa. Sada prvi igrač sveta, Đoković je ostvario 64 pobede, osvojio deset turnira, bio pobednik tri od >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << četri grend slem turnira i obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja godine.

On je takođe ostvario rekordnu zaradu na turnirima ove sezone -- više od 10,6 miliona dolara. Prilikom najnovijeg uspeha na US Openu u Njujorku, u polufinalu je pobedio bivšeg prvog igrača sveta Rodžera Federera, uprkos tome što je Federer imao dva seta prednosti i dve meč lopte u presudnom petom setu.

U finalu je Đoković pobedio svog najvećeg rivala Španca Rafaela Nadala, u meču koji su mnogi stručnjaci opisali kao vrhunski doživljaj.

Međutim, i nakon svega toga, Đoković je izjavio srpskim medijima da je „gladan“ novih pobeda.

„Imam još dosta toga da dokažem i sebi i teniskom svetu. Želim da osvojim još mnogo turnira i velikih mečeva... Pobeđivati na terenu je najbolji deo svega toga, zbog čega ću nastaviti da se borim za nove trofeje“, rekao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.