Novak Đoković poražen u finalu Sinsinatija

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2012, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković poražen u finalu Sinsinatija

Teniser Srbije Novak Đoković nije danas uspeo da osvoji turnir u Sinsinatiju, pošto je u finalu izgubio od Švajcarca Rodžera Federera sa 0:2, po setovima 0:6, 6:7.

Novak Đoković izgubio svoje četvrto finale u Sinsinatiju

 

U prvom setu igrao je samo Federer, dok je Đoković imao problema sa servisom, kao i da se prilagodi igri protivnika. U takvom odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << snaga švajcarski teniser je za 20 minuta završio prvi deo igre bez izgubljenog gema - 6:0.

 

U nastavku meča Đoković je na svoj servis osvojio prvi gem u meču i poveo sa 1:0. Federer je odmah izjednačio i set se nastavio tako što je svaki teniser osvajao gemove na svoj servis. Bili su izjednačeni do 6:6 i ušli u taj-brejk.

 

Prvi igrač sveta je poveo sa 3:0, Đoković je onda smanjio na 3:2, izjednačio na 3:3 i poveo sa 4:3. Federer je ipak uspeo da preokrene na 6:5, ali nije tada uspeo da završi meč. Morao je da sačeka da povede sa 8:7 i iskoristi grešku protivnika za odlučujući poen posle 80 minuta igre u finalu za trijumf na Mastersu u Sinsinatiju.

 

Ovo je bio 28 meč između Đokovića i Federera i 16. pobeda švajcarskog tenisera.

 

Nagradni fond turnira je bio 2.825.280 dolara. Pobedniku je pripalo 535.600, dok je finalista zaradio 262.610 dolara.

 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis,   Federer

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.