Novak Đoković čeka krunisanje: Imam sve za broj 1

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jul.2011, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković čeka krunisanje: Imam sve za broj 1

Spreman kao zapeta puška za krunisanje. Tako je Novak Đoković delovao posle treninga, u kratkom razgovoru sa novinarima.
– Imam sve za broj 1 – sa optimizmom je Nole istakao pred meč protiv Žoa–Vilfrida Conge, Francuza koji mu je sa puta sklonio Rodžera Federera, ali sada i sam preti fantastičnim servisom – Odmorio sam se, sačuvao energiju za ono što me čeka.
Nole je odgledao kraj duela u kome Francuz ne samo da je pobedio Švajcarca posle prva dva izgubljena seta, nego mu nije dao nijednu brejk loptu u poslednja četiri seta.
– Conga je odigrao fantastičan meč protiv Federera. Njegova igra zavisi od jakog servisa i moram odlično da reterniram – svestan je Srbin odakle dolazi pretnja.
Novak ima šansu za dva debija – da prvi put postane broj 1, ali i da se plasira u finale Vimbldona.
– Veliki meč me čeka, imam iskustvo sa Rolan Garosa kada sam imao šansu da postanem boj 1 protiv Federera – ističe Đoković, ali ne želi da pridaje ekstra pažnju onome što ga čeka – Ponašam se kao da je to samo još jedan meč za mene, ne želim previše da razmišljam o broju 1, da ne bih izgubio fokus. Dobro igram i želim tako da nastavim.

Svestan je i fanstastične prilike da baš u Vimbldnu postane prvi na svetu.
– Ovo je najprestižniji turnir. Biti u polufinalu je fantastično, ali ne želim ovde da se zaustavim. Zadovoljan sam i jer imam podršku braće.
Naravno, neće biti lako. Conga je protiv Federera demonstrirao fantastičnu igru, biće veoma opasan jer će na teren izaći naoružan samopouzdanjem iz trijumfa protiv šestrogukog šampiona.
Nole nije blistao protiv Bernarda Tomića, ali ako podigne igru na nivo iz prethodnih meseci, kada je žario i palio svetskim tenisom – nema sumnje da će i Francuz pasti.

Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.