Novak Đoković: Pokušavam da ostanem na pravom putu

Izvor: Story, 21.Feb.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković: Pokušavam da ostanem na pravom putu

Otkako je postao otac, Novak Đoković je prvu osvojenu grend slem titulu posvetio svom nasledniku Stefanu koji je zajedno sa mamom Jelenom njegove mečeve pratio iz Monte Karla, a porodica najboljeg svetskog tenisera potom je počela pripreme za posetu Srbiji

Novak Đoković, foto: Profimedia, Twitter

Najbolji srpski teniser Novak Đoković (27) po peti put u karijeri podigao je šampionski pehar >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << na Otvorenom prvenstvu Australije i tako postao najtrofejniji igrač u istoriji turnira u Melburnu. Ova titula omogućila mu je da napravi veliku bodovnu razliku u odnosu na svoje rivale i dovela ga na drugu poziciju liste najplaćenijih svetskih tenisera do sada. Najveća podrška tokom turnira u Australiji stizala mu je iz Monte Karla, odakle su ga supruga Jelena i tromesečni sin Stefan pratili posredstvom TV ekrana.

- Osetio sam njegovu energiju koja mi je sigurno pomogla – rekao je Đoković posle četvrtfinalnog meča komentarišući fotografiju koju je njegova supruga postavila na društvene mreže, gde se vidi kako njegov naslednik iz kolevke prati meč svog oca, uz postavljeni komentar: Ajmo tatice! Jelena je sličnu ilustraciju objavila i nakon finalnog meča, kada je njen suprug savladao škotskog kolegu Endija Marija. Njihov sin Stefan Đoković tada je prvi put gledao svog oca kako u rukama drži grend slem pehar.

- Čestitam ti Endi, veliki si takmičar, želim ti sve najbolje u nastavku sezone. Nakon što sam dobio dete, počeo sam drugačije da razmišljam, zato ti prevashodno želim jedno nezaboravno venčanje i mnogo potomaka – izjavio je srpski as tokom zvanične ceremonije dodele pehara. Roditeljstva se dotakao i na konferenciji za medije.

- Finalna pobeda za mene ima dublje značenje, pošto sam postao muž i otac. Ovo mi je prvi grend slem otkako sam dobio sina i veoma sam ponosan na to. Pokušavam da ostanem na pravom putu i da na svaki način budem posvećen tenisu, kao što sam to bio u prethodnim godinama – istakao je tom prilikom, dok je srpskim novinarima apostrofirao kako trijumf posvećuje svom nasledniku Stefanu.

- Za mog sina, od sveg srca – rekao je Novak.

Pomeranje granica u sportu i životu kao da je postalo omiljeni hobi ovog rođenog Beograđanina. U finalu je prevazišao povredu palca desne ruke i problem sa disanjem, zbog čega su ga inostrani novinari proglasili najkompletnijim teniserom novog doba. Oni su dodali kako Srbin koristi svaku priliku da se našali sa svojim kolegama, novinarima i obožavaocima, što ga izdvaja u odnosu na druge šampione.

- Uživam u pevanju, glumi i imitacijama, pogotovo kad to radim na pravom mestu i u pravo vreme. Još kada vidim da ljudi pozitivno reaguju na to, tada dajem sve od sebe – prokomentarisao je za CNN.

Dan nakon istorijskog trijumfa na Otvorenom prvenstvu Australije, najbolji teniser sveta iskoristio je priliku da sa peharom prošeta ulicama Melburna i pozira brojnim foto-reporterima. Reč je o tradicionalnom slikanju koje organizatori turnira organizuju za pobednike.

Za razliku od početne konferencije za medije kada je novinare počastio čokoladnim bombonama, Novak je osvajanje osmog grend slema proslavio uz šampanjac. Ono što je evidentno jeste to da je srpski sportski as započeo godinu na najbolji mogući način. Ne samo da se raduje dok gleda prve osmehe svog sina nego i na teniskom terenu dokazuje zašto je neprikosnoveni vladar belog sporta.

Sve je to na neki način bila uvertira za posetu rodnoj zemlji u koju je sa porodicom stigao početkom februara. Novak je trenutno posvećen pripremama za meč na kom će srpska Dejvis kup reprezentacija u Kraljevu početkom marta odmeriti snage sa nacionalnim timom Hrvatske.



Piše: Stefan Tošović


Izvor: Story
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.