Novak Đoković 14. najuticajniji čovek sveta

Izvor: Kurir, 18.Apr.2012, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković 14. najuticajniji čovek sveta

Istorijsku sezonu 2011. završio kao najbolji na svetskoj rang-listi, sa 12,6 miliona dolara zarade samo od turnira, obrazložio magazin Tajm

VAŠINGTON - Najbolji teniser sveta Novak Đoković zauzeo je 14. mesto na listi od 100 najuticajnijih ljudi na planeti koju svake godine objavljuje američki časopis Tajm.

"Đoković je istorijsku sezonu 2011. završio kao najbolji teniser na svetskoj rang listi, sa 12,6 miliona dolara zarade od pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na turnirima, tri gren slem titule (Australijan open, US open i Vimbldon) i savršenim 6-0 učinkom protiv Rafaela Nadala u finalima. Nakon što je u sjajnom meču savladao Nadala u finalu ovogodišnjeg Australijan opena, najveći zabavljač među teniserima prešao je četvrtinu puta kako bi postao prvi igrač od Roda Lejvera 1969, koji je u jednoj sezoni osvojio sva četiri gren slem turnira”, navodi se u Novakovom opisu na sajtu Tajma.

Prvi na listi je košarkaš Njujorka Džeremi Lin, a iza Đokovića plasirala su se velika imena svetskog sporta, kao što su Usein Bolt, Lionel Mesi i Majkl Felps, ali i ličnosti iz sveta muzike poput Adel, Lejdi Gage, Jusua N’Dura, Šakire, zatim političari poput Baraka Obame, Hilari Klinton i Angela Markel.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.