Novače, genije: Srpski car pregazio kralja šljake

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novače, genije: Srpski car "pregazio" kralja šljake

Srbin za istoriju! U sedmom pokušaju na pariskoj šljaci, Novak Đoković je uspeo da pobedi, do ovog meča neprikosnovenog vladara Rolana Garosa, Rafaela Nadala, ne prepustivši mu ni set - 7:5, 6:3, 6:1. Naš as je na impresivan način stigao do polufinala Otvorenog prvenstva Francuske i još jednom dokazao da mu nema pramca u "belom sportu" i da nezadrživo grabi ka jedinoj Grend slem tituli koji još nije osvojio. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Đoković je ostvario 21. pobedu u duelu sa Špancem, koji i dalje ima dva trijumfa više, ali verovatno ne zadugo. Na terenu stadiona "Filip Šatrije" postojao je samo jedan teniser - Novak Đoković.

Kada je Đoković već na startu poveo 4:0, svi su očekivali debakl Nadala. Ipak, Španac se ubrzo konsolidovao, uspeo da izjednači na 4:4. Novaka to nije poremetilo već je nastavio skoncentisanom igrom da "melje" rivala. U 12. gemu, uspeo je da iskoristi šestu set lopti i povede 1:0.

Do 4:3 za Đokovića u drugom setu gledali smo uspavanku gde su oba rivala lako osvajala svoje servise, a onda je usledila eksplozija Novaka, koji pravi brejk i u narednom odservira za vođstvo 2:0.

To kao da je demoralisalo Španca, koji gubi gem na svoj servis na startu trećeg seta. Novak dobija dodatnu energiju i do kraja susreta "čisti" sa terena do ovog meča "kralja šljake", koji tu nezvaničnu krunu mora da preda boljem - Novaku Đokoviću. Srpski genije nastavlja da melje rivale. Svih pet susreta dobio je bez izgubljenog seta.

Koliko je Španac u većem delu meča bio inferioran govori i ponašanje publike na stadionu "Filip Šatrije", koja je nekoliko puta pokušala da "podigne" Rafu, ali bez uspeha. S druge strane mreže imao je "srpsku stenu", koju nije mogao da probije. U polufinalu rival će u biti bolji iz duela Endi Marej - David Ferer. Britanac, trenutno, ima prednost od 2:0 u setovima.

PROČITAJTE TOK MEČA!

9. gem - Nadal je namučio Novaka u ovom gemu, ali je Đoković uspeo da ga osvoji i povede 2:0 u setovima. Srbin na pragu prve pobede na Rolan Garosu protiv "kralja šljake".

2. gem - Fenomenalni meč u Parizu. Publika uživa u velemajstorskim potezima teniskih titana. Nadal posle mnogo muke ipak uspeva da osvoji prvi gem na svoj servis i izjednači - 1:1.

12. gem - Vamos Nole! Srbin uspeva da osvoji set. Iskoristio je šestu set loptu.

9. gem - Posle četiri izgubljena gema, konačno Novak stiže do daha, vodi 5:4. Gem bez izgubljenog poena. Sada je pritisak na Rafi.

8. gem - Španac bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja  -4:4. Kriza srpskog asa. Kreće se od nule.

5. gem - Rafa vraća jedan brejk. Novak se opustio, Nadal razigrao... - 4:1.

4. gem - Kakav tenis gledamo! Srbin pravi još jedan brejk, ali je poslednji poen bio poklon svim istinskim ljubiteljima tenisa. Nekoliko neverovatnih udaraca na obe strane, a poen osvaja Đoković.

Kod Novaka stvar stoje ovako: samo mu RG nedostaje kako bi zaokružio sva četiri Grend slema, nikada nije dobio Nadala na pariskoj šljaci, nastavak dominacije i otklanjanje sumnje da li Španac (ipak) nije "zarđao"...

Brojke kažu:

- Ovo je njihov 44. duel, Nadal vodi 23:20.

- Poslednji meč dobio je Novak, u polufinalu Monte Karla - 6:3, 6:3.

- Na RG je Rafa svih šest susreta dobio, a interesantno zvuči da je prvo četvrtfinale Srbin igrao upravo protiv Španca (Novak predao posle drugog seta)

- Kladionice ubedljivu prednost, nikad veću, daju Đokoviću (1.35) u odnosu na Nadala (3.25)

- Nadal je od Đokovića stariji 377 dana

IDEMO, NOVAČE!

Ovako je izgledao njihov susret na poslednjem treningu pred meč:

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.