Noletov kamp u srcu Šumadije

Izvor: Politika, 04.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noletov kamp u srcu Šumadije

Budući sportsko-hotelski kompleks firme „Femili sport” u Kragujevcu činiće deset teniskih terena i hotel

Kragujevac – Nakon godinu dana usaglašavanja, firma porodice srpskog tenisera Novaka Đokovića „Femili sport" juče je sa kragujevačkom upravom sklopila ugovor o zakupu na 99 godina 3,5 hektara gradskog građevinskog zemljišta u Velikom parku. Gradnja sportsko-hotelskog kompleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na ovoj atraktivnoj lokaciji trebalo bi, kako je juče najavljeno, da počne tokom sledeće godine, nakon što se uradi projekat i pribave građevinske dozvole.

Posle izmene ranije javnosti predočenog plana, direktor „Femili sporta" Srđan Đoković juče nije mogao da precizira vrednost buduće investicije, naglasivši da je reč o sumi „između 10 miliona i 20 miliona evra".

Prema rečima gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, budući centar porodice Đoković činiće deset teniskih terena (od čega će dva biti pokrivena), hotel, mali stadion i, kako je rekao, veliki poslovni prostor.

Izražavajući zadovoljstvo zbog dolaska Đokovića u Kragujevac, direktor Preduzeća za izgradnju Slobodan Krunić, koji je u ime grada potpisao ugovor o zakupu, najavio je da će radovi biti završeni do kraja 2011.

Kao najboljem ponuđaču, grad je firmi „Femili sport" izdao u zakup 3,5 hektara atraktivnog zemljišta po ceni od 10.000 evra po hektaru (ukupno 35.000 evra). Objašnjavajući ove povoljne uslove zakupa, gradonačelnik Kragujevca je rekao da je u pitanju investicija uglednog sportiste i naglasio da „Srbija, danas, nema bolji brend od Novaka Đokovića". Naglašavajući da će od budućeg kompleksa najviše koristi imati mladi sportisti, Stevanović je najavio i održavanje jednog velikog teniskog turnira u Kragujevcu.

B. K.

[objavljeno: 05/12/2008]
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan Ugovor sa Đokovićima

Autor: KGBlog, 04.Dec.2008

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, direktor firme ''Family sport'' Srđan Đoković i direktor Preduzeća za izgradnju grada Slobodan Krunić potpisali su danas Ugovor o davanju u zakup, na 99 godina, neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u Velikom parku porodici našeg proslavljenog...

Investicija od 20 miliona evra!

Izvor: Večernje novosti, 04.Dec.2008

Porodična firma Đokovića u četvrtak svečano potpisala ugovor o zakupu 3,5 hektara zemlje u Kragujevcu. "Femili sport" za 99 godina zakupa plaća 10.000 evra po hektaru

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.