Niko neće dostići Novakove brojke

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 21:16

"Niko neće dostići Novakove brojke"

Trejsi Ostin, nekadašnja šampionka US Opena, oduševljena je igrama Novaka Đokovića u protekloj sezoni.

Svetski broj jedan ne pokazuje znake zaustavljanja - osmi put je godinu završio na prvom mestu, stigao je do 402. nedelje na čelu liste i osvojio tri grend slem titule.

Ostinova je analizirajući učinak Đokovića u 2023. godini došla do zaključka da će on teško biti dostignut.

"Đoković uvek pokušava da unese poboljšanja u svojoj igri, makar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za jedan odsto. Gleda bukvalno na sve, dijetu, kretanje i poboljšanja servisa ili voleja. Tako je ispisao istoriju, došao do 24 grend slema i osmi put sezonu završio kao broj jedan. To su velika dostignuća i mislim da će ostati nedostižna", jasna je Ostinova.

Ona ipak dodaje da postoje stvari koje su je iznenadile kod Novaka ove sezone.

"U svim tim velikim brojkama ima jedna koja me je posebno iznenadila. Na Rolan Garosu, Đoković je igrao šest taj-brejlova i 55 poena. Nije napravio nijednu grešku u taj-brejkovima! Znamo da su u tenisu neki poeni važniji od onih drugih, a Nole se ne takmiči ne samo sa svojim protivnicima, već i sa istorijom", zaključila je Trejsi Ostin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.