Nagrada Share konferencije za Njuz.net

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Share" konferencije za Njuz.net

Popularni satirični sajt "Njuz.net" dobio je nagradu "Share" konferencije za aktivizam u društvenim medijima. Ovo je drugo priznanje za "Njuz" nakon nagrade koju su dobili od časopisa "PC Press" u kategoriji "Zabava". Nagrada će ekipi "Njuza" biti dodeljena na Mejn stejdžu "Egzita" u nedelju, 10. jula, u pauzi između nastupa grupe "Portishead" i "Grindermana" Nika Kejva.

Njuz.net je poznat po izmišljenim vestima, kojima duhovito i britko kritikuju negativne društvene pojave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Primera radi, odmah nakon nedavnog euforičnog dočeka Novaka Đokovića ispred Narodne skupštine, oni su objavili tekst pod naslovom "Analitičari: Sad je pravi trenutak da Srbija napadne Ameriku".

"Nakon fantastične serije Novaka Đokovića, njegovog osvajanja Vimbldona i dolaska na svetski tron, samopouzdanje srpskog naroda dostiglo je najvišu tačku u čitavoj istoriji, i taj osećaj bi mogao da se iskoristi i na drugim poljima, kao na primer napadu na SAD i ispravljanju svih nepravdi iz poslednjih vekova, smatraju analitičari", pisao je "Njuz".

Sajt je slavu stekao izmišljenom pričom o srpskom turisti koji je navodno pijan usmrtio ajkulu u Egiptu, a koju su kao istinitu preneli mnogi svetski mediji, ne znajući da se radi o šali. Isto se desilo sa mnogi drugim tekstovima Njuza.

Međutim, iza njihovog naizgled neobaveznog humora često se krije oštroumna i inteligentna društvena kritika.

Osnivač ovog sajta Dejan Nikolić kaže za "Blic" da "Njuzu" nagrada konferencije "Share" mnogo znači.

"Naravno da nam znači, jer je to dokaz da neko prati i uvažava to što radimo, ali treba reći da mi ipak nismo aktivisti 'per se', jer nećemo mi menjati sliku Srbije. Ono što radimo je izgleda ljude pokrenulo da manjaju svoju percepciju medija, i to je naš najveći rezultat", kaže Nikolić.

"Ljudi su masovno glasali za nas da bismo dobili ovu nagradu, i to je potvrda da radimo nešto dobro, ali svi bi trebalo da znaju da se mi sve vreme zapravo sjajno zabavljamo", kež Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.