Nadal „preživeo” Del Potra

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2011, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal „preživeo” Del Potra

Branilac trofeja i vodeći na svetskoj rang listi Rafael Nadal, posle velike borbe plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je sa u setovima 7:6, 6:3, 7:6, 6:4 pobedio Huana Martina del Potra.
Naredni rival španskog tenisera biće Amerikanac Mardi Fiš, koji je eliminisao prošlogodišnjeg finalistu Tomaša Berdiha.

Četvrtfinalni dueli igraće se u sredu, a ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << parovi su Novak ĐokovićBernard Tomić, Felisijano LopezEndi Marej i Rodžer FedererŽo Vilfred Conga.
Meč Nadala i Del Potra trajao je skoro četiri sata, a obeležila ga je velika neizvesnost tokom prva tri seta.
Nadal je prvi set dobio u taj–brejku, uprkos povredi levog stopala zbog koje je morao da zatraži lekarsku pomoć pri rezultatu 6:6 u gemovima.
Ne znam šta je u pitanju, ali u jednom trenutku uplašio sam se da ću morati da predam meč. Srećom uspeo sam da izdržim do kraja – rekao je Nadal po završetku meča.
U drugom setu Del Potro je oduzeo Nadalov servis za vođstvo od 5:3, posle čega je brzo izjednačio na 1:1 u setovima.
Nadal ni u trećem setu nije uspeo da napravi brejk, ali je ponovo došao do prednosti zahvaljujući boljoj koncentraciji u taj–brejku.
Španac je prvi servis Argentincu oduzeo tek u 20. gemu meča, kada je poveo sa 3:2 u četvrtom setu. Posle toga sigurnom igrom došao je do tri meč lopte, od kojih je iskoristio prvu.
Pobednik Vimbldona osvojiće 2.000 ATP poena i 1.100.000 funti.
Ako se Novak Đoković plasira u finale, da bi zadržao vodeće mesto na ATP listi, Rafael Nadal moraće da osvoji turnir.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.