Nadal osvojio titulu na Rolan Garosu

Izvor: Politika, 06.Jun.2010, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal osvojio titulu na Rolan Garosu

Španski teniser Rafael Nadal peti put u karijeri trijumfovao je na Otvorenom prvenstvu Francuske u Rolan Garosu, s obzirom na to da je danas u finalu pobedio Šveđanina Robina Soderlinga rezultatom 6:4, 6:2, 6:4.

Zahvaljujući toj pobedi, Nadal se vratio na prvo mesto ATP liste i sada ima 310 bodova više od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a 1.035 više od Novaka Đokovića, koji se nalazi na trećoj poziciji.

Pobedu je proslavio ležeći na terenu, a zatim je čekajući završnu ceremoniju počeo da plače.

„Čestitam Robinu, ali ja sam danas odigrao najbolji meč protiv njega ikada”, rekao je Nadal, koji je na Rolan Garosu od 39 mečeva izgubio samo jedan.

On je zahvalio publici na podršci, ali i španskoj kraljici Sofiji što je prisustvovala finalu i dodao da je bilo puno emocija u ove dve nedelje u Parizu.

„Ovo je bila važna pobeda za mene, posle prošle veoma loše godine”, rekao je Nadal, koji će zameniti na prvom mestu ATP liste Rodžera Federera.

Šveđanin Robin Soderling je odigrao svoje drugo uzastopno finale na Rolan Garosu i od sutra će biti šesti igrač na ATP listi.

„Čestitam Nadalu. Ovo je stvarno impresivno i ako ovako nastaviš moći ćeš mnogo toga da osvojiš”, rekao je Soderling.

On se dodao da uživa da igra na Rolan Garosu i zahvalio publici, porodici, devojci i prijateljima na podršci.

„Želim da se vratim i sledeće godine”, rekao je Soderling.

U duel protiv Soderlinga Nadal je ušao sa posebnim motivom, jer je upravo od Šveđanina pretrpeo jedini poraz na Rolan Garosu u karijeri.

Bilo je to prošle godine, kada ga je Soderling neočekivano izbacio u četvrtfinalu.

Zbog toga današnji duel ni po čemu nije ličio na onaj prošlogodišnji.

Španac je bio veoma koncentrisan, svaki poen je igrao veoma strpljivo i maksimalno se trudio da Soderlingu da što je manje moguće šansi.

Takva igra donela mu je ubedljivu pobedu, pa je takmičenje u Rolan Garosu završio bez izgubljenog seta.

Tanjug/Beta

[objavljeno: 06/06/2010]
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal ponovo šampion Rolan Garosa!

Izvor: Press, 07.Jun.2010, 02:17

Rafa se vratio na tron! Španski teniser Rafael Nadal po peti put je postao šampion Rolan Garosa, pošto je juče u velikom finalu bez mnogo problema pobedio Šveđanina Robina Soderlinga rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:4). Fantastični teniser se ovim trijumfom vratio na čelo ATP liste! ...

Nastavak na Press...

Nadal preuzeo vođstvo, Đoković treći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2010

LONDON -..Zahvaljujući petoj pobedi na Rolan Garosu Španac Rafael Nadal vratio se na prvo mesto liste najuspešnijih tenisera sveta (ATP) i ima 310 bodova više od Švajcarca Rodžera Federera, a 1.025 od i dalje trećeplasiranog Srbina Novaka Đokovića...Ovim pomeranjem, Federer je izgubio prvo mesto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.