NOVAKOVA POBEDA ZA NOVU STRANICU ISTORIJE: Đoković je prvi do kraja godine, probija i kotu 400!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 01:46

NOVAKOVA POBEDA ZA NOVU STRANICU ISTORIJE: Đoković je prvi do kraja godine, probija i kotu 400!

Savladan Rune u prvom kolu Završnog mastersa u Torinu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladalo je Holgera Runea sa 2:1 (7:6(4), 6:7(1), 6:3) u meču prvog kola "Zelene grupe" Završnog mastersa u Torinu.

U brojnim momentima, ovaj meč ličio je na onaj iz Pariza pre nedelju i po dana. I na samom kraju, ishod je bio istovetan gledajući broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << setova i pobednika. Ujedno, Novak je ušao i u 400. sedmicu na prvom mestu na ATP listi i osmi put će u godinu ući kao najbolji teniser sveta.

Rune je bolje otvorio susret, prvi došao do brejka, ali onda Đoković uspeva da odgovori istog trena što nas kasnije dovodi do taj-brejka. Pritiskao je Rune u narednim servis gemovima našeg tenisera, ali nije pronašao način da ga slomi.

HOW HAS @holgerrune2003 WON THIS POINT?! 😳#NittoATPFinals pic.twitter.com/NYjtzIAZZ3

— Tennis TV (@TennisTV) November 12, 2023

Kralj taj-brejka je potvrdio zbog čega nosi taj epitet. Nije imao značajno bolju statistiku. U vinerima je prednjačio Rune, više poena na mreži je takođe osvojio Norvežanin, dobro riternirao, ali Novak je manje grešio i došao do osvajanja seta.

Ponovo se stranica ovog meča pisala na isti način. Brejk Holgera Runea nakon što je bio siguran na svoj servis i onda velika borba da odbrani sopstveni. Često je gestovima komunicirao sa publikom, želeo ih na svojoj strani, a neretko je i Novak uzvraćao, odnosno kada je osećao momenat. I svaki put kada je Holger činio takve stvari, Đoković bi se praktično zainatio i kažnjavao ga za takve gestove. Tako, vratio je brejk i opet sličan scenario.

The highs and lows of tennis 😳#NittoATPFinals pic.twitter.com/qy9UdEO3yG

— Tennis TV (@TennisTV) November 12, 2023

Međutim, Rune je bivao dosta agresivan, opet koketirajući sa publikom prilikom pogađanja vinera, ali opet to nije moglo da razoruža maestralnog Đokovića. Bio je to nadasve izjednačen meč, što govori i podatak da su sa istovetnim brojem poena ušli u završnicu drugog seta. Imao je Novak svoje situacije da uzme brejk i povede sa 6:5, nudio se Rune pojedinim izlascima na mrežu, ali srpski as nije uspeo to da iskoristi. U samom taj-brejku, nesvakidašnji Novakov debakl budući da je Rune dobio sa čak 1:6. Sada nije pokazao zašto nosi naziv „Kralj taj-brejka“.

Brzo je Novak u narednom setu uspeo da se resetuje, brejkne Runea, ali onda mu dopusti da se vrati. Svestan da je morao bolje prilikom svog servisa koji je izgubio, uništio je dva reketa i izazvao zvižduke publike. Fizički, dosta naporan meč za obojicu, što je izraženo bilo u šestom gemu trećeg seta kada je Novak jurio novi brejk. Jurio i uhvatio!

The point that sealed an EIGHTH year-end No.1 🥇@DjokerNole defeats Rune 7-6 6-7 6-3 for a 19th consecutive win! #NittoATPFinals pic.twitter.com/XJgGeGhgsT

— Tennis TV (@TennisTV) November 12, 2023

Tada kao da je pao teret sa leđa najboljeg tenisera ikada, pa je radio ono što je od njega da privede posao kraju. Što znači da će do kraja godine ostati prvi na ATP listi i postati prvi koji je na tom mestu proveo više od 400 nedelja.

Naredni meč, Novak igra u utorak protiv Janika Sinera.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković dobio neobičan zahtev posle meča: „Možeš li da mi se potpišeš na grudi?“

Izvor: Piplmetar.rs, 13.Nov.2023

Na kraju je uslišio molbu .. Printskrin: Instagram/atptour. .. Najbolji svetski teniser Novak Đoković odigrao je još jedan maratonski meč u kom je pobedio Holgera Runea na startu završnog Mastersa u Torinu!. Novak je slavio sa 2:1 u setovima, obezbedio je prvo mesto na ATP...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Đoković otvorio dušu: „Ne volim što sam to uradio, preuzimam odgovornost“

Izvor: Luftika.rs, 13.Nov.2023

Nije krio svoje zadovoljstvo Novak Đoković što je već na prvoj prepreci na završnom Mastersu sezone u Torinu ostvario jedan od svojih „zlatnih ciljeva“ za 2023 – okončanje sezone po osmi put na prvom mestu ATP liste, a samim tim i prelazak još jedne velike „okrugle cifre“ od 400 nedelja...

Nastavak na Luftika.rs...

Fotografije Novaka Đokovića iz Torina su glavna tema Tvitera: "Šta je sa ovim čovekom?" FOTO

Izvor: B92, 13.Nov.2023

Novak Đoković je još jednom pobedom u Torinu potvrdio da će godinu završiti kao prvi na ATP listi i to po osmi put u karijeri...Najbolji teniser na svetu je prošetao "tirkiznim" tepihom u Torinu i družio se sa ostalim učesnicima, ali fotografisao i davao autograme svim obožavateljima...Ono što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.