NOVAK ĐOKOVIĆ U FINALU AUSTRALIJAN OPENA!

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK ĐOKOVIĆ U FINALU AUSTRALIJAN OPENA!

MELBURN - Novak Ðoković, najbolji srpski teniser i vodeći na svetskoj rang-listi, plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je sa 3:2 u setovima (6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5) pobedio Britanca Endija Mareja.

MELBURN - Novak Ðoković, najbolji srpski teniser i vodeći na svetskoj rang-listi, plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je sa 3:2 u setovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5) pobedio Britanca Endija Mareja.

On će se u finalu turnira u Melburnu sastati sa drugim nosiocem Rafaelom Nadalom, koji je juče pobedio Rodžera Federera. Duel Ðokovića i Mareja trajao je skoro pet sati, a obeležilo ga je puno neizvesnosti i oduzetih servisa protivniku.

Ðoković je bolje počeo meč i brzo dobio gem na svoj servis. U drugom gemu srpski teniser je imao dve prilike za brejk, ali je Marej uspeo da osvoji četiri uzastopna poena i izjednači na 1:1. Posle vodstva Ðokovića sa 2:1 u gemovima usledio je period loše igre dvojice tenisera na svoj servis. Prvo je Srbin napravio brejk za 3:1, potom je Škot uzvratio za 3:2, ali je onda najbolji igrač sveta opet oduzeo protivnikov servis i poveo sa 4:2.

Sigurnom igrom Ðoković je priveo prvi set kraju i poveo sa 1:0. Marej je već na startu drugog seta ponovo izgubio svoj servis, ali je posle 0:2 dobio naredna četiri gema i iskoristio nekoliko grešaka Ðokovića za izjednačenje u setovima. Treći set rešen je u taj-brejku, u kojem je dominirao Marej, a koji je završen 7:4 za škotskog tenisera.

Četvrti set završen je mnogo brže nego ostali, pošto je Ðokoviću bilo potrebno 25 minuta da se vrati u meč i izjednači na 2:2. U odlučujučem petom setu najduže se čekalo na brejk - do šestog gema kada je Ðoković poveo sa 4:2.

Marej se, medutim, ni tada nije predao već je posle dva sigurna servisa obojice igrača napravio brejk za 5:4, a onda servirao za izjednačenje. Uz dosta muke Ðoković je uspeo da dobije naredni gem na svoj servis, a onda je napravio brejk za pobedu iskoristivši prvu od dve meč lopte. Posle pobede u reprizi prošlogodišnjeg finala Australijan opena, u kojem je Ðoković takođe bio bolji od Mareja, srpski teniser sada vodi u međusobnim duelima sa 7:4.

"Mislim da je ovo bio veoma težak i iscrpljujući meč. Kako se približavao činilo mi se da lakše oduzimamo gemove jedan drugome. Potrudiću se da pobedim i u finalu, daću sve od sebe", izjavio je Novak posle meča.    
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Federer

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djoković posle velike borbe pobedio Mareja i ušao u finale

Izvor: Studio B, 27.Jan.2012

Najbolji srpski teniser i vodeći na svetskoj rang listi Novak Đoković plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je sa 3:2 u setovima (6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5) pobedio Britanca Endija Mareja. ..On će se sutra u finalu turnira u Melburnu sastati sa drugim nosiocem Rafaelom Nadalom,...

Nastavak na Studio B...

Đoković i Nadal u finalu Australian Opena

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jan.2012

MELBOURNE - Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena, pošto je danas u meču, koji je trajao skoro pet sati, savladao Britanca Andy Murray-a sa 6:3, 3:6, 6:7 (4:7), 6:1, 7:5.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Nole pet sati lomio Mareja

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2012

Nepunih pet sati i pet setova je trebalo Novaku Đokoviću da slomi žestok otpor Endija Mareja i da izbori finale Australijene opena u kojem će se za petu grend slem titulu boriti protiv Rafaela Nadala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nole: Majstor sam za strane jezike

Izvor: Dzungla.org, 28.Jan.2012, 16:38

Volim da govorim na raznim jezicima. Pričam engleski, nemački, italijanski i malo francuskog – kaže Đoković, koga u nedelju očekuje finale Austalija Opena. . PRVA stvar koju Novak Đoković uradi kada se vrati sa turnira u Melburnu kući jeste da se igra sa svojim psom.. Naš as se ponosi time...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.