NIS i Fondacija Novak Đoković obnavljaju školske kabinete

Izvor: Press, 25.Sep.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS i Fondacija Novak Đoković obnavljaju školske kabinete

Kompanije NIS i Gasprom njeft će u okviru saradnje sa Fondacijom Novak Đoković u 2015. godini obnoviti i opremiti 10 labaratorija za fiziku i hemiju u školama oštećenim u poplavama, najavljeno je danas prilikom otvaranja prve takve labaratorije u Osnovnoj školi "Posavski partizani" u Obrenovcu.
       Te >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << labaratorije će biti obnovljene u opštinama Obrenovac, Svilajnac i Lazarevac, Krupanj, Ub, Smederevska Palanka, Petrovac na Mlavi, Valjevo, Šabac i Paraćin. Svečanom otvaranju labaratorije za fiziku i hemiju u OŠ u Obrenovcu osim predstavnika NIS-a i Gasprom njefta prisustvovala je i direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković. "Naša misija je da mladima u Srbiji omogućimo optimalne uslove za obrazovanje", poručila je ona i dodala da je ta fondacija do sada obnovila sedam predškolskih ustanova oštećenih u prošlogodišnjim poplavama. Jelena Đoković je poručila da će deca uvek biti u fokusu te fondacije koja će i ubuduće pomagati slične akcije, kako bi deca mogla nesmetano da se razvijaju i uče.  Ona je izrazila zadovljstvo što će ta fondacija sa kompanijama Gasprom njeft i NIS obnoviti labaratorije u osnovnim i srednjim školama jer je to, kako je rekla, minimum preduslova da deca nastave nesmetano da uče. Direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije NIS-a Sanja Lubardić rekla je da ta kompanija pomaže u realizaciji projekata usmerenih na poboljšanje kvaliteta života u mestima u kojima posluje, a posebno projekte koji imaju za cilj podršku mladima i razvoj obrazovnih, kulturnih i sportskih ustanova. "Kompleksna društvena odgovornost jedan je od najvažnijih principa poslovanja Gasprom njefta i NIS-a", rekla je Lubardić. U akciji prikupljanja sredstava za pomoć stanovništvu sa poplavljenih područja, uključili su se zaposleni u Gasprom njeftu i NIS-u, koji su zajedno sa kompanijom donirali više od 30 miliona dinara. Svečanosti je u školi u Obrenovcu prisustvovao i predsednik te opštine Miroslav Čučković koji je istakao značaj podrške kompanija i fondacija obnovi Obrenovca nakon poplava.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fondacija Novak Đoković i NIS obnavljaju školske kabinete

Izvor: Politika, 25.Sep.2015

OBRENOVAC – Kompanije NIS i Gasprom njeft će u okviru saradnje sa Fondacijom Novak Đoković u 2015. godini obnoviti i opremiti 10 laboratorija za fiziku i hemiju u školama oštećenim u poplavama, najavljeno je danas prilikom otvaranja prve takve laboratorije u Osnovnoj školi „Posavski partizani”...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.