Muratoglu objasnio: Zato je Đoković izgubio

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 19:26

Muratoglu objasnio: Zato je Đoković izgubio

Novak Đoković ostao je bez titule na Vimbldonu nakon poraza od Karlosa Alkarasa u finalu Grend slem turnira.

Karlos Alkaras je sa 3-2 u setovima porazio Novaka Đokovića i osvojio Vimbldon po prvi put u svojoj karijeri.

Imao je Đoković šansu da osvoji osmu titulu na travi u Londonu, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, ali nije uspeo.

Kako i zašto se to dogodilo, objasnio je trener Patrik Muratoglu:



" Imamo novog momka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji može da osvaja grend slemove i uzme nekoliko titula od Novaka Đokovića. Razlog zbog kojeg je Karlos pobedio u finalu Vimbldona je taj što se osećao slobodno da udara u važnim momentima, a Novak nije, zato je pobedio. Bila je to psihološka igra, obojica su bili napeti... Mislim, to je finale grend slema. Mora biti mentalna borba",
objasnio je Muratoglu.

Dodatno se osvrnuo na to rekavši:

"Đoković je u taj-brejku drugog seta imao priliku da završi, odlučio se za bekhend i poslao je lopticu u mrežu. Mogao je tu da reši meč. Ali nije. Karlos je potom imao prednost u setovima, od 2-1, pa je imao dve brejk lopte na početku četvrtog. Novak je bio u lošoj stuaciji, ali Alkaras to nije iskoristio. Mislim da je Karlosu pomogla uloga autsajdera, razlog njegove pobede leži u tome zato što je on bio slobodan da posegne za svojim snažnim udarcima u velikim momentima, a Novak ne"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.