Morezmo: Novak je u sjajnoj formi

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morezmo: Novak je u sjajnoj formi

Ameli Morezmo, koja radi kao trener Endija Marija, izjavila je da njenog pulena čeka težak posao protiv Novaka Đokovića.

Mari i Đoković sastaće se u četvrtfinalu US opena (oko 3 časa po našem vremenu), a to će biti njihov 21. međusobni susret – Novak vodi sa 12:8 u pobedama.

Francuskinja je istakla da srpski teniser izgleda odlično na poslednjem Gren slemu sezone, iako je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva slaba turnira u Torontu i Sinsinatiju.

„Definitivno će biti veliki izazov za Endija da igra protiv Novaka. Iako Đoković nije imao tako dobro leto pre nego što je došao ovde, u sjajnoj je formi na US openu. Očekujem veliku borbu, kako fizičku, tako i mentalnu“, rekla je Morezmo.

Ona je dodala da Mari ume da se nosi sa situacijom u kojoj se nalazi.

„Zna kako da igra u velikim mečevima. Ovi turniri su dugi i mora se mnogo mečeva pobediti. Ali, ne morate od početka igrati najbolje da biste mislili da možete osvojiti turnir. Definitivno mislim da vam te dve nedelje mogu dati vremena da budete bolji kako turnir odmiče“, dodala je Francuskinja.

Morezmo je nasledila Ivana Lendla na „klupi“ Brtianca, a ističe da se već navikla na novu ulogu posle igračke karijere.

„Mirna sam i posmatram. Mnogo gledam u njega, kako reaguje u različitim delovima meča, na različite stvari koje se dešavaju na terenu i kako će reagovati kada počne da viče. Interesantno je. ’Uletim’ nekada prilikom ključnih trenutaka, pričam mu kada je bliže i nekada malo flertujem sa koučingom. Takođe, sad je u najboljih 16, bio je tu mnogo puta. Radujemo se ostatku turnira“, zaključila je Morezmo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.