Mitropolit Amfilohije ipak nije dao blagoslov za Novakovo venčanje

Izvor: Blic, 08.Jul.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Amfilohije ipak nije dao blagoslov za Novakovo venčanje

Nakon što se nagađalo da je Mitropolit Amfilohije dozvolio Novaku Đokoviću da se venča u crkvi za vreme letnjeg posta, crnogorsko-primorska mitropolija je izdala saopštenje u kome demantuje te navode.

Obaveštenje Pravoslavne crkve prenosimo u celosti:

"U poslednja dva dana više medija je objavilo da je Mitropolit Amfilohije blagoslovio Novaku Đokoviću i Jeleni Ristić venčanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u toku posta.

Istine radi: Mitropolit Amfilohije nije blagoslovio venčanje u toku posta, ono će biti objavljeno po okončanju posta, prema kanonima Pravoslavne crkve.

Mitropolit Amfilohije čestita Novaku Đokoviću pobedu na turniru na Vimbldonu i povratak na vrh liste najboljih tenisera sveta i blagosilja njegovu bračnu zajednicu sa Jelenom, želeći im Bogom blagosloven porod."

Specijal Novak i Jelena

Od danas, samo na sajtu Blic.rs možete da pogledate ekskluzivni video momačke zabave Novaka na Ibici, ali i sedam ilustrovanih storija o ljubavi Novaka i Jelene u susret njihovom predstojećem venčanju. Specijal pogledajte OVDE. Partner u izradi specijala je Banka Inteza sa svojom American express karticom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.