Mekinro otkrio zašto je Đoković GOAT

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 16:41

Mekinro otkrio zašto je Đoković GOAT

Patrik Mekinro, brat Džoa Mekinroa, smatra da je Novak Đoković najbolji teniser na svetu i pojasnio je zbog čega tako misli.

Bivši treći dubl igrač sveta je pratio uspeh Đokovića u Parizu, gde je osvojio 23. Grend slem titulu – prvi kojem je to uspelo u muškoj konkurenciji.

"Novak ima posebnu sposobnost koja je deo razloga zašto je on najveći u istoriji – razume kada treba da bude agresivan, kada neutralan, kada da se brani, kada da odigra slajs, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada da ode na mrežu, a kada da rizikuje na drugom servisu", rekao je nekada 28. igrač sveta u singlu i dodao:

"Ne postoji čovek koji se bolje prilagođava od njega na bilo šta što se događa. Pričao sam sa ljudima iz sporta koji vole da gledaju Rodžera, kao i svi mi. Nadal ima svoj intenzitet. Kako Đoković može da bude tako dobar? Oni to ne vide i ne shvataju tenis – ne razumeju osnove, tehniku, sposobnost da oceniš kako da udariš, sa 55 posto ili 95 posto snage, i sve između."

Kao veliku snagu srpskog tenisera ističe njegovu sposobnost da igra najbolje onda kada je najvažnije.

"Jeste da je gubio u finalima slemova, ali pobeđivao je svoje rivale češće nego oni njega. Da bi se dobio Novak, moraš da budeš u svom apsolutno najboljem izdanju – nikada neće odigrati loš meč na velikoj pozornici. Nikada. Na tri dobijena seta je fizički verovatno najbolji ikada, ali i ima toliko načina da igra, te tokom dugog meča to okreće u svoju korist", zaključio je Mekinro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.