Marej bolji od Đokovića za titulu i prvo mesto na svetu

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2016, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marej bolji od Đokovića za titulu i prvo mesto na svetu

Endi Marej "jednim udarcem" je rešio dve stvari u duelu sa Novakom Đokovićem. Stigao je do titule na završnom Mastersu već u svom prvom finalu na ovom turniru, ali i potvrdio prvo mesto na ATP listi pa će tako Škot biti igrač koji 2016. godinu završava kao prvi reket sveta.

First #ATPFinals crown Year-End No.1 ✅ @andy_murray beats #Djokovic 63 64 to finish on top of the world. More: https://t.co/XbnCR9y5oFpic.twitter.com/ewwWCVQziY

Endi Marej savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Novak Đokovića u finalu završnog Mastersa sezone u dva seta (6:3, 6:4).

Do 4:3 u prvom setu borba je bila izjednačena, ali čini se da su sreća i hrabrost bili na Marejevoj strani pa mu je to donelo i sigurniju igru koja je od početka do kraja bila praktično bez oscilacija.

U drugom setu je Škot brzo došao do dva brejka, a Srbin kasno podigao nivo igre. Ipak, uspeo je Đoković da vrati jedan brejk, ali ne i drugi kojim bi malo produžio meč ili čak uveo duel u treći set.

Obojica igrača imala su isti broj vinera, ali je Novak imao 30 neiznuđenih grešaka - duplo više od Mareja koji je stigao do devetog trofeja ove sezone i 24. vezane pobede.

Marej je osvojio 1.500 ATP poena, 2.391.000 dolara i prvu titulu na završnom Masteru ali i produžio boravak na prvom mestu na ATP listi.

Tek 11. pobeda u 36 međusobnih susreta svakako će biti najslađa koju je Marej upisao protiv Novaka jer će 2017. sa bratom Džejmijem dočekati na dugo sanjanom krovu teniskog sveta.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.