Marej osvojio titulu u Londonu, Đoković ostaje drugi

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marej osvojio titulu u Londonu, Đoković ostaje drugi

Britanski teniser Endi Marej završiće godinu na prvom mestu ATP liste, pošto je danas u finalu završnog ATP turnira u Londonu pobedio Novaka Đokovića u dva seta, 6:3 i 6:4.

Britanac će tako po prvi put u karijeri godinu završiti na prvom mestu ATP rang-liste, dok će se Đoković posle tri sezone naći na drugom mestu na kraju godine.

Marej je u 35. međusobnom duelu s Đokovićem do 11. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pobede došao posle sat i 43 minuta igre.

Britancu je ovo prvi trofej u karijeri na završnom ATP turniru, a ukupno deveta titula u sezoni.

Đoković i Marej imali su po 13 direktno osvojenih poena, ali je srpski teniser ima duplo više neiznuđenih grešaka od najboljeg tenisera sveta - 30.

Foto: Beta/AP

Đoković je na početku meča bio bolji rival, lakše je osvajao poene i gemove, ali na servis Mareja nije uspeo da dođe do brejk lopte.

Britanac je pri vođstvu od 3:2 na servis Đokovića imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, a srpski teniser je posle skoro 10 minuta borbe u šestom gemu stigao do izjednačenja - 3:3.

Marej je potom lako došao do prednosti od 4:3, a onda je ponovo na servis srpskog tenisera bio agresivan, dok se Đoković s druge strane oslanjao na defanzivu, ali je Britanac to iskoristio i stigao do brejka. Britanac je sigurnim servisima potom lako i brzo došao do vođstva od 1:0 setovima.

Marej je i na startu drugog seta nastavio u istom ritmu, u tri navrata imao je brejk lopte, Đoković ih je spasao, ali ipak četvrtu nije uspeo, pa je Britanac već na startu oduzeo servis svom rivalu.

Najbolje rangirani srpski teniser u nastavku je pokušavao da pronađe ritam, ali mu to nije polazilo za rukom, imao je mnogo problema u svojim servis gemovima, iako je imao solidan procenat ubačenog prvog servisa. Marej je to iskoristio, pa je u petom gemu još jednom oduzeo servis Đokoviću.

Usledio je mali pad u igri Britanca, Đoković je uspeo da uzvrati jedan brejk, ali Marej je na kraju u 10. gemu uz dosta problema uspeo da stigne do 44. titule u karijeri.

Foto: Beta/AP
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marej bolji od Đokovića za titulu i prvo mesto na svetu

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2016

Endi Marej "jednim udarcem" je rešio dve stvari u duelu sa Novakom Đokovićem. Stigao je do titule na završnom Mastersu već u svom prvom finalu na ovom turniru, ali i potvrdio prvo mesto na ATP listi pa će tako Škot biti igrač koji 2016. godinu završava kao prvi reket sveta...First #ATPFinals...

Nastavak na N1 televizija...

Marej osvojio titulu u Londonu, Djoković ostaje na 2. mestu

Izvor: Beta, 20.Nov.2016

Britanski teniser Endi Marej završiće godinu na prvom mestu ATP liste, pošto je u nedelju uveče u finalu završnog ATP turnira u Londonu pobedio Novaka Djokovića u dva seta, 6:3 i 6:4. Britanac će tako po prvi put u karijeri godinu završiti na prvom mestu ATP rang-liste, dok će se Djoković posle...

Nastavak na Beta...

Đoković završava godinu na drugom mestu ATP liste

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2016, 10:53

Srpski teniser Novak Đoković završiće godinu na drugom mestu ATP liste, a na danas objavljenoj svetskoj rang-listi ima 905 bodova manje od Britanca Endija Mareja...Đoković sinoć nije uspeo da odbrani titulu na završnom ATP turniru u Londonu, pošto je izgubio od Mareja sa 3:6, 4:6, pa će godinu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Marej zaradio i više para od Đokovića, evo koliko tačno

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2016

Ne samo da je pretekao Novaka Đokovića na ATP listi već je Endi Marej trijumfom na turniru u Londonu uspeo da dođe na prvo mesto po zaradi od turnirskih nagrada u 2016. godini...Škotlanđanin je u sezoni, koja je završena u nedelju, inkasirao ukupno 13,3 miliona dolara, odnosno 700.000 dolara više...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.