Sport

0

Marej osvojio titulu u Londonu, Đoković ostaje drugi (FOTO)

Autor:

Izvor: Beta

Marej osvojio titulu u Londonu, Đoković ostaje drugi (FOTO)

Izvor: Foto: Beta/AP

 

 

Britanac će tako po prvi put u karijeri godinu završiti na prvom mestu ATP rang-liste, dok će se Đoković posle tri sezone naći na drugom mestu na kraju godine.

Marej je u 35. međusobnom duelu s Đokovićem do 11. pobede došao posle sat i 43 minuta igre.

Britancu je ovo prvi trofej u karijeri na završnom ATP turniru, a ukupno deveta titula u sezoni.

Foto: Beta/AP

Đoković i Marej imali su po 13 direktno osvojenih poena, ali je srpski teniser ima duplo više neiznuđenih grešaka od najboljeg tenisera sveta - 30.

Đoković je na početku meča bio bolji rival, lakše je osvajao poene i gemove, ali na servis Mareja nije uspeo da dođe do brejk lopte.

Britanac je pri vođstvu od 3:2 na servis Đokovića imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, a srpski teniser je posle skoro 10 minuta borbe u šestom gemu stigao do izjednačenja - 3:3.

Foto: Beta/AP

Marej je potom lako došao do prednosti od 4:3, a onda je ponovo na servis srpskog tenisera bio agresivan, dok se Đoković s druge strane oslanjao na defanzivu, ali je Britanac to iskoristio i stigao do brejka. Britanac je sigurnim servisima potom lako i brzo došao do vođstva od 1:0 setovima.

Marej je i na startu drugog seta nastavio u istom ritmu, u tri navrata imao je brejk lopte, Đoković ih je spasao, ali ipak četvrtu nije uspeo, pa je Britanac već na startu oduzeo servis svom rivalu.

Najbolje rangirani srpski teniser u nastavku je pokušavao da pronađe ritam, ali mu to nije polazilo za rukom, imao je mnogo problema u svojim servis gemovima, iako je imao solidan procenat ubačenog prvog servisa. Marej je to iskoristio, pa je u petom gemu još jednom oduzeo servis Đokoviću.

Usledio je mali pad u igri Britanca, Đoković je uspeo da uzvrati jedan brejk, ali Marej je na kraju u 10. gemu uz dosta problema uspeo da stigne do 44. titule u karijeri.


Foto: Beta/AP

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR