Maestralni Đoković osvojio London

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Nov.2012, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestralni Đoković osvojio London

Najbolji igrač sveta Novak Đoković krunisao je sezonu titulom na završnom Mastersu u Londonu gde je u finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera 2:0 – 7:6 (8:6), 7:5.

Prvi i drugi reket sveta susreli su se u O2 Areni 29. put i sada je skor 16:13 za Federera.
Uzimajući u obzir i ovo finale u Londonu, u sezoni 2012. dvojica tenisera su odmeravala snage pet puta i Novak je bio tri puta uspešniji.
Na putu do finala Novak je ostvario maksimalni učinak od četiri pobede, dok je Federer izgubio jedan meč (savladao ga je Huan Martin Del Potro).
Na početku prvog seta Švajcarac je vrlo brzo došao do prednosti od 3:0. Novak je uspeo da uzme tek četvrti gem, a zatim i dođe do brejka čime je smanjio prednost rivala na 3:2, a potom i izjednačio.
Srpski igrač poveo je sa 5:4, ali nije uspeo odmah lako da osvoji set. Igrao se taj brejk, u kojem  je sa 8:6 uspešniji bio Đoković i tako je došao do prednosti od 1:0 u setovima.
U drugom setu vodio je Federer 5:3, ali je Đoković uspeo da smanji na 5:4 i uzme brejk za izjednačenje 5:5. Dobio je Novak i sledeći gem za 6:4, Švajcarac je servirao za ostanak u meču, ali je Đoković uspeo da set reši u svoju korist i zasluženo dođe do trijumfa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LONDON: Svaka ti čast, Novače!

Izvor: Poznati.info, 13.Nov.2012

Najbolji teniser sveta Novak Đoković završio je sezonu na najbolji mogući način, titulom na završnom Mastersu u Londonu!..U fantastičnom finalu Đoković je posle velike borbe koja je trajala dva sata i 14 minuta savladao branioca trofeja Rodžera Federera sa 7:6(6), 7:5...Švajcarac je imao brejk...

Nastavak na Poznati.info...

Novak srušio Federera za poslednju titulu u sezoni

Izvor: NC magazin, 13.Nov.2012

 . Novak Đoković je pokazao i dokazao ko je najbolji. Na poslednjem turniru u sezoni osvojio je titulu i potvrdio da je najbolji teniser sveta. Pao je i Federer i to u dva seta, 7:6, 7:5. Meč je trajao više od dva sata, teška borba prvog i drugog na ATP listi, gledali smo smo tenis neverovatnog...

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.