London: Đoković u polufinalu

Izvor: B92, 07.Nov.2013, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Đoković u polufinalu

Novak Đoković obezbedio je plasman u polufinale završnog Mastersa u Londonu posle drugog kola.

Srpski teniser je pobedio Huana Martina del Potra sa 6:3, 3:6, 6:3 i bez obzira na rezultat u poslednjem duelu protiv Gaskea igraće u polufinalu.

Đoković je ostvario 11. pobedu u 14. međusobnom duelu sa Argenticem koji će se u poslednjem kolu u direktnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duelu sa Rodžerom Federerom boriti za drugo polufinalno mesto iz B grupe.

U prilično izjednačenom duelu Novak je važne poene bolje odigrao, napravio je dva brejka iz šest šansi, a izgubuio je samo jednom svoj servis tokom celog meča.

U prvom meču dana, Rodžer Federer zabeležio je prvu pobedu u Londonu, pošto je u dva seta savladao Rišara Gaskea.

Tok meča:

Novak nije baš na najbolji način započeo meč. Dozvolio je Argentincu da stigne do dve uzaastopne brejk lopte, ali ne i da ih i iskoristi. Sigurnim servisima i pametnom igrom u polju uspeo je da osvoji naredna četiri gema i povede.

Usledila su dva lagana gema sa obe strane da bi Đoković pripretio Del Potru u četvrtom gemu. Imao je Novak tri brejk prilike, ali je visoki Argentinac svaki put odličnim servisima to neutralisao i na kraju stigao do izjednačenja - 2:2.

Srbin je ubrzo ponovo vodio, da bi usledio još jedan duži gem sa nekoliko brejk prilika. Ovoga puta, Novak je uspeo da oduzme servis protivniku. Prvu brejk koptu izborio je na 30:40, da bi Del Potro, kao i nekoliko gemova ranije, snažnim i preciznim servisima uspeo da ostane u gemu i da stigne do lopte za 3:3.

Međutim Novak to nije dozvolio, da bi sledeću šansu iskoristio za prvi brejk u meču i sigurno vođstvo, koje je samo uvećao sigurnim narednim gemom - 5:2.

Nije se Đoković zamarao na servis Argentinca, pa je brzo na semoforu pisalo 5:3, da bi Srbin bez izgubljenog poena stigao do zasluženog vođstva u setovima - 6:3.

U prvih pet gemova prvog seta nismo videli niti jednu brejk loptu. Oba tenisera su, manje-više, bez većih problema uspeli da čuvaju svoje servise, pa je tako rezultat 3:2.

Nakon izjednačenog starta, Argentinac je kao i Novak u prvom setu u šestom gemu uspeo da stigne do brejka. Uzeo je prva dva poena u gemu, Novak je uzvratio s jednim, da bi Del Potro iskoristio prvu šansu i prvi put oduzeo Srbinu servis u meču - 4:2.

Nastavio je prvi set da se preslikava, nažalost u korist Argentinca. Nije dozvolio Novaku ni poen i naterao ga da servisom pokuša da ostane u drugom setu - 5:2.

Đoković je ekspresno smanjio prednost i uspeo da pripreti Del Potru na seris za izjednačenje u setovima (30:30), ali je neiznuđenom greškom poklonio set loptu, koju Argentinac ne propušta za reprizu prvog seta i izjednačenje - 6:3.

Odlučujući set počeo je strpljivom i sigurnom igrom s obe strane. Novak je prvi gem otvorio sa tri vezana poena, ali je Delpo uspeo da se vrati na poen zaostatka, ali je ipak Đoković poveo. Gotovo identičnu situaciju gledali smo u narednom gemu, koji je takođe rešen u šestom poenu - 1:1.

Imao je Argentinac dve prilike da oduzme Đokoviću servis i stigne do prednost na startu odlučujućeg seta, ali je Srbin prvo asom, pa zatim izlaskom na mrežu kreirao preokret za novo vođstvo - 2:1.

Početak odlučujućeg seta bio je očigledno i presudan za konačan ishod. Novak je stekao samopouzdanje spasavši nekoliko brejk šansi rivala i u šestom gemu je bez izgubljenog poena napravio brejk za 4:2.

U nastavku meča srpski teniser zadržao je dva svoja servisa i na kraju je ostvario još jedan trijumf na završnom Mastersu koji mu donosi novih 200 ATP bodova.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Iza mene su dve velike borbe, imao sam i sreće

Izvor: Sportal.rs, 08.Nov.2013, 00:30

Novak Đoković je pobedom nad Huan-Martinom del Potrom  izborio plasman u polufinale završnog Mastersa i zabeležio 19.

Nastavak na Sportal.rs...

Zagrevanje za finiš

Izvor: Danas, 08.Nov.2013

Poslednji meč grupne faze završnog Mastersa u Londonu Novak Đoković odigraće u subotu protiv Francuza Rišara Gaskea. S obzirom na to da je već obezbedio učešće u polufinalu prestižnog turnira "osmorice najboljih" na kojem brani titulu, meč protiv jednog od najtalentovanijih tenisera na ATP...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.