Krajiček za B92: Svi igrači su videli da je Novak umoran

Izvor: B92, 04.Jul.2016, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajiček za B92: Svi igrači su videli da je Novak umoran

Ričard Krajiček, osvajač Vimbldona 1996. godine, kaže za B92 da će do US opena Novak Đoković ponovo biti onaj stari.

“Ostvario je nešto posebno kada je osvojio sva četiri Slema u nizu – uveren sam da je umoran i fizički, a pogotovo mentalno. Verovatno je bio i pomalo već zadovoljen svime što je postigao i sada mora da pronađe novi izvor motivacije. Olimpijske igre brzo dolaze i ne znam hoće li do tada ponovo biti na svom maksimumu, ali za US open sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << siguran da hoće“, počeo je Krajiček priču za B92.

Holanđanin je verovao u Novakov preokret u meču sa Kverijem (7:6, 6:1, 3:6, 7:6), ali kaže da je nemoguće baš uvek pobeđivati kao što je srpski teniser to činio.

“Drugi set bio je izuzetno brz, nikada nisam video Novaka takvog. Dobio je treći set, i četvrti je igrao dobro, ali je Kveri servirao neverovatno. Uprkos tome, Novak je napravio brejk i pomislio sam: ’To je to, pobediće u pet setova’. Onda se desilo to što se desilo, odigrao je užasan volej na brejk lopti, a posle je i u taj brejku ispustio prednost. Velika šteta, nisam želeo da izgubi, ali i to je sport, do sada je sve osvajao“.

Na pitanje da li je Đokovićev poraz tema o kojoj se govori u svlačionici, Krajiček je odgovorio:

“Naravno da se govori o tome, ali svi su videli koliko je Novak umoran i znali su da postoji mogućnost da izgubi. Ipak, ne bi bilo prvi put da Đoković ne igra dobro, onda pobedi, pa to bude prelomna tačka – to se dogodilo u Melburnu posle trijumfa nad Simonom. Takve mečeve dobijao je na mentalnu snagu, a sada je mentalno bio istrošen i izgubio je“.

U odsustvu Đokovića nameću se drugi favoriti – Mari i Federer svačiji su izbor, ali Krajiček izdvaja još dva imena.

“Federer igra dobro u poslednja dva meča, sve je bolji, a i Endi dolazi posle titule na Kvinsu i igra na standardno visokom nivou na travi. Dopada mi se i Raonić, konačno je počeo češće da izlazi na mrežu, shvatio je da može da igra servis-volej, ranije je previše stajao samo na osnovnoj liniji i tu nije dovoljno dobar jer nije toliko brz“, kaže 44-godišnji Krajiček i dodaje:

“Tu trojicu bih izdvojio, ali postoji još jedno ime na koje mnogi ne obraćaju pažnju, a to je Marin Čilić. Opasan je igrač, do sada je lako pobeđivao i ne treba ga nikako potceniti – osvojio je US open, tamo je dobio Federera, dečko ume da igra“.

Krajiček je kratko sarađivao na travi sa Stanom Vavrinkom, koji je Vimbldon završio već u drugoj rundi.

“Bilo je lepo raditi s njime, šteta što je izgubio, ali i Del Potro je bio težak rival za ranu fazu turnira. Stanu treba samo malo kontinuiteta, da je dobio još meč-dva, mislim da bi posle zaigrao još bolje. Uprkos tom porazu, mislim da smo popravili neke stvari i da sam mu pomogao da postane bolji igrač na travi – nadam se da će sledeće godine primeniti to što smo radili i da će biti uspešniji“.

Nekada četvrti teniser sveta redovan je gost najvećih turnira, a nada se da će uskoro ponovo biti zaposlen.

“Želim da budem trener, samo ne znam kome – deca su mi odrasla i otišla iz kuće, tako da sada mogu da putujem. Da, tražim posao“, zaključio je Krajiček za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.