Izvor: Politika, 10.Mar.2010, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv seče drveća i gradnje u Velikom parku

Kragujevac– Oko stotinu građana, uglavnom mladih, okupilo se sinoć u Velikom parku u Kragujevcu zbog najave da će početi seča drveća kako bi kompanija „Femili sport”, porodice tenisera Novaka Đokovića, počela gradnju sportsko-rekreativnog centra. Naglašavajući da se ne protive da Đokovići grade u Kragujevcu, građani su rekli da se ne slažusa tim da se drveće poseče jer Veliki park, kao zelena oaza u centru grada, treba takav i da ostane a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da se pretvori u građevinsko zemljište. Građani su se, kako tvrde, spontano okupili, a ogradnji su saznali posredstvom grupe koja je formirana na Fejsbuku, a koja je protiv seče drveća u Velikom parku. Na toj lokaciji sinoć je stajala mehanizacija, a građani su se razišli nakon jednočasovnog mirnog protesta, na kojem je i potpisivana peticija protiv seče drveća.

Početkom februara, direktor kompanije „Femili sport” Srđan Đoković izjavio je u Kragujevcu da će gradnja sportsko-rekreativnog centra i teniske akademije početi ovog proleća. Kompanija „Femili sport” je pre dve godine na 99 godina zakupila zemljište i za to lokalnoj samoupravi platila 36.000 evra.

Srđan Đoković je pre mesec dana izjavio i da će se teniska akademija graditi na površini od 4,5 hektara, kao i da će najpre biti izgrađeno osam otvorenih teniskih terena sa pratećim objektima. U drugoj fazi, kako je Đoković tada rekao, gradiće se sportski, hotelski i poslovni objekti, površine od nekoliko desetina hiljada kvadratnih metara.

Još nije zvanično saopštena vrednost ove investicije, ali se u protekle dve godine u izjavama gradskih zvaničnika moglo čuti da je reč o sumi od 10 do 20 miliona evra. Đokovići su prvobitno sa lokalnom samoupravom potpisali ugovor o formiranju zajedničke firme u koju bi grad uložio građevinsko zemljište, ali se potom odustalo od te ideje, pa su Đokovići zakupili zemljište.

Tanjug

[objavljeno: 10/03/2010]
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest protiv seče drveća i gradnje sportskog centra porodice Đoković

Izvor: SrbijaNet.rs, 09.Mar.2010, 21:27

Oko stotinu gradjana, uglavnom mladih, okupilo se večeras u Velikom parku u Kragujevcu zbog najave da će početi seča drveća kako bi kompanija "Femili sport", porodice tenisera Novaka Djokovića, počela gradnju sportsko-rekreativnog centra. Naglašavajući da se ne protive da Djokovići grade...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Kragujevčani protestvuju protiv Đokovića

Izvor: TimockeVesti.net, 10.Mar.2010

Oko stotinu građana, uglavnom mladih, okupilo se u Velikom parku u Kragujevcu zbog najave da će početi seča drveća kako bi kompanija "Femili sport", porodice tenisera Novaka Đokovića, počela gradnju sportsko-rekreativnog centra.....Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Hoće teniske terene, ali ne u Velikom parku

Izvor: Press, 11.Mar.2010, 00:22

Kragujevčani su od prekjuče počeli da potpisuju peticiju kojom žele da spreče seču drveća u Velikom parku i da se taj park pretvori u građevinsko zemljište na kome porodica Đoković želi da sagradi sportski centar i tenisku akademiju. .Stotinak...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.