KO ĆE BITI BROJ 1 NA KRAJU GODINE? Može li Nole do 400 nedelja, ima veliku prednost, ali mnogo poena brani

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 13:18

KO ĆE BITI BROJ 1 NA KRAJU GODINE? Može li Nole do 400 nedelja, ima veliku prednost, ali mnogo poena brani

Nije mu ni prioritet.

Novak Đoković započeo je 391. nedelju na prvom mestu na ATP listi, a veliko je pitanje hoće li do kraja godine moći da zadrži na tron.

Iako trenutno ima veliku prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza, trka za poziciju broj jedan biće više nego neizvesna, pogotovo zbog Novakove odluke da uglavnom pauzira do kraja sezone.

Đoković sada ima 11.795 bodova, što je 3.260 više od Alkaraza. Novak je već sedam puta završavao godinu kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svetski broj jedan, što je rekord, i više puta je naglasio da mu to nije prioritet, ali nije isključeno da će na njemu i završiti.

Ipak, rešio je da pauzira, te neće putovati u Kinu, gde je godinama nizao sjajne rezultate.

Đoković do kraja godine brani 2.850 bodova, a Alkaraz samo 360. Za razliku od Novaka, Španac je nekoliko puta naglasio da mu je broj jedan na kraju sezone veliki motiv, što znači da će igrati što češće.

Matematički, Đoković je već obezbedio 397 sedmica na vrhu, a videćemo hoće li uspeti da prebaci i brojku od 400.

Igraće još u Parizu i Torinu do kraja sezone i od toga će u velikoj meri zavisiti opstanak na tronu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izašla nova ATP lista: Novak siguran na prvom mestu do početka novembra, a onda…

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Sep.2023

Nije bilo promena u odnosu na prošlu nedelju Dejvis kup nedelja je iza nas, možemo biti zadovoljni rezultatima reprezentacije Srbije predvođene Novakom Đokovićem, ali isto tako i pogledom na ATP listu. Većih promena nije bilo, pa je Nole ostao na prvom mestu sa 11.795 bodova, dok je Karlos Alkaraz...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Đoković ili Alkaraz – ko će na kraju godine biti broj 1?

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2023

Novak Đoković započeo je 391. nedjelju na prvom mjestu na svijetu. Iako trenutno ima veliku prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza, trka za poziciju broj jedan biće više nego uzbudljiva, pogotovo zbog Novakove odluke da ne igra mnogo turnira do kraja sezone.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.