Južni na Novaka, prošao Davidenko

Izvor: B92, 12.Feb.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni na Novaka, prošao Davidenko

Švedski teniser Robin Soderling i Rus Nikolaj Davidenko ubedljivim pobedama plasirali su se u polufinale turnira u Roterdamu.

Soderling je bio bolji Žulijena Benetoa sa 6:0, 6:1, dok je Davidenko nadigrao Jirgena Melcera sa 6:3, 6:2. Njih dvojica će se boriti za mesto u polufinalu, dok će u drugom susretu igrati Novak Đoković, kojem je Florijan Majer predao meč, i Mihail Južni. koji je u poslednjem meču četvrtfinala savladao Gaela Monfisa sa 5:7, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 6:2, 6:3.

Mihail Južni dobio je Monfisa u vrlo interesantnom okršaju, iako je izgubio prvi set u kojem je imao prednost od 4:1. U naredna dva Rus je bio bolji i zasluženo se plasirao u polufinale, gde ga čeka Novak Đoković. U dosadašnjih pet susreta srpski teniser slavio je tri puta, a poslednji meč odigrali su prošle sezone u Montrealu, kada je Novak slavio sa 6:3, 6:4.

Soderling je katastrofalno počeo sezonu izgubivši na startu u Čenaju i na Ozi openu, ali je pobedama u Roterdamu nad Serom, Sijslingom i sada Benetoom pokazao da je na putu povratka u formu. Protiv Francuza Soderling je iskoristio svih pet brejk lopti i za 64 minuta došao do trijumfa.

Za svoje drugo finale u Roterdamu (izgubio od Ljodre 2008.) Soderling će igrati sa Nikolajem Davidenkom, koji je za jedan čas i 15 minuta igre dobio Melcera. Rus je u dosadašnjem toku turnira izgubio maksimum četiri gema u setu i u odličnoj je formi pred polufinalni dvoboj.

Turnir u Roterdamu igra se za nagradni fond od 1.150.000 dolara, a pobedniku će pripastio više od 277 hiljada i 500 ATP bodova.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.