Izvor: Piplmetar.rs, 03.Avg.2023, 13:30

Jedan od najboljih teniskih stručnjaka objasnio zašto će Đoković biti najbolji svih vremena

On je takođe poručio da mu se ne dopadaju priče o Alkarazu kao delu „Velike trojke“

Foto: Tanjug/AP, Eurosport


Jedan od najcenjenijih teniskih trenera i stručnjaka, Patrik Muratoglu jasno je poručio da će Novak Đoković biti najverovatnije najbolji teniser svih vremena.
Bivši trener Serene Vilijams i Simone Halep je oduvek pohvalno govorio o srpskom teniseru je objasnio i zašto je tog stava.
– Novak će najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << biti najbolji teniser svih vremena, ekstremno je blizu tome. Već 15 godina osvaja Grend slem titule. On uvek uspeva da nađe način da pobedi. Došao je kada su Federer i Nadal sve osvajali i nadmašio ih – rekao je Muratoglu.
On se osvrnuo i na vimbldonsko finale u kome je Alkaraz uspeo da pobedi Novaka Đokovića i spreči ga da osvoji 24. Grend slem i ukupno 8. titulu u Londonu.
– Bilo je to psihološki veoma naporno finale, a Novak je bio bliži pobedi nekoliko puta. U taj-brejku drugog seta, na brejk lopti u petoj deonici, ali videla se tenzija u njegovoj igri u ključnim trenucima. On je najtrofejniji igrač u istoriji i zato je teret na njegovim ramenima ogroman. Biti veliki favorit i uvek igrati za velike rekorde donosi veliki psihološki pritisak i postane neverovatan teret.
Takođe je istakao i da mu se ne dopadaju priče o izjednačavanju Alkaraza sa „Velikom trojkom“.
– Velika trojka su Rodžer, Rafa i Novak, momci koji imaju više od 20 Grend slem titula. Zato bilo kome u muškom tenisu prišivati etiketu velike trojke nema smisla za mene. Đoković je taj koji dominira tenisom a onda je došao Alkaraz i osvojio dva Grend slem trofeja sa 20 godina, u neverovatnoj je poziciji i ima impresivne kvalitete. Ali davati mu status velike trojke za mene nema logiku – poručio je sadašnji trener Holgera Runea.
(Telegraf.rs)


Video: Đoković jahao pastuva po proplancima Durmitora: Princ na belom konju postoji

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.