Izjava koja govori o nama... Iznenađeni Mate Delić: U Kraljevu se osećamo kao kod kuće, nismo se nadali aplauzu našoj himni

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjava koja govori o nama... Iznenađeni Mate Delić: U Kraljevu se osećamo kao kod kuće, nismo se nadali aplauzu našoj himni

„Đoković je najbolji svih vremena“, istakao je Mate

Posle poraza od Novaka Đokovića mladi hrvatski teniser Mate Delić nije krio oduševljenje igrom najboljeg na svetu, kao ni perfektnom atmosferom u Kraljevu.

Nisam imao šta da izgubim. Igrao sam protiv najboljeg igrača svih vremena, bilo je odlično. Naravno da je u početku bilo treme, al kako meč ide, trema >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se gubi. Želeo bih da se zahvalim navijačima i publici“, rekao je Mate.

Kada je zasvirala himna „Lijepa naša“ nije se začuo nijedan zvižduk, naprotiv.

Iznenađeni smo. I kad je himna svirala dobili smo aplauz. Nismo se nadali. Baš nijedan zvižduk, pokazali ste da je atmosfera odlična. Od kada smo došli u Kraljevo, osećamo se kao kod kuće“, istakao je Delić.

Iz prvog meča sa najboljim na svetu je izvukao velike pouke.

Mislim da ovo nije poraz, ovo je za mene pobeda i ogromno iskustvo, koje će mi puno toga doneti u karijeri. Srećan sam što sam imao priliku da igram ovakav meč

I pored poraza, on je samouveren da Hrvati mogu da izađu iz Kraljeva kao pobednici. Očekuje i pobedu Borne Ćorića nad Troickim.

Biće težak meč, jer je Borna pokazao da može i sa najboljima. I Viktor je pokazao klasu, vratio se u top 50 posle velike pauze od osam meseci. Očekujem našu pobedu, biće neizvesno. Nadam se da će na kraju dana biti 1:1“.

Kada se prvi put susretnete sa jednom veličinom kakav je Đoković, izvučete mnogo pouka.

Učim. Kako se ponašati na terenu, kako igrati u bitnim situacijama, znam da moram da zaradim svaki poen, jer on ne greši. Neprocenjivo iskustvo“.

(FOTO: Starsport)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Delić: Iznenađeni smo što publika u Kraljevu nije zviždala hrvatskoj himni!

Izvor: Blic, 06.Mar.2015

Mate Delić nije imao mnogo šansi u prvom meču srpsko-hrvatskog duela u Dejvis kupu, igrao je protiv najboljeg tenisera na svetu, pa i ne čudi što je priznao - da je uživao na terenu u Kraljevu..."Nisam imao mnogo šansi, igrao sam protiv jednog od najboljih igrača svih vremena, uživao sam protiv...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.