Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati svojataju šampiona sveta, Štefanek im poručio: Volim samo Srbiju!

"Najbolji sportista Srbije je Hrvat, iza njega je čak i Novak Đoković", naslov je u hrvatskom "Večernjem listu" za intervju sa našim olimpijcem Davorom Štefanekom.

- Moj otac Damir je Hrvat i on ima hrvatsko državljanstvo, a majka Đenđika je Mađarica pa ja, osim srpskog, imam i mađarsko državljanstvo - rekao je Davor.

Iako je rođen, živi i nastupa za Srbiju, naslov je takav kakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jeste. Kada su mu prijatelji na to skrenuli pažnju, Štefanek, koji je proglašen za najboljeg sportstu Srbije, reagovao je na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Mediji su strašni! Ja sam rođen u Srbiji i Srbija je moja država. Nikad se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili neki drugi državljanin. Volim Srbiju i nju ću uvek predstavljati, samo nju!!! A mediji skroz izokrenu moju priču, i to pola napišu, a pola ne. Strašno, fujjj!", napisao je Štefanek i dodao:

"Sad bi svi hteli da sam njihov, ali ja sam samo ceo život od 12.09.1985. u Srbiji i samo sam njihov i uvek ću biti njihov. Niti Hrvat, niti Mađar. Srbija je moja država, ona koju volim!!!", stoji u poruci Davora Štefaneka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.