Fjuri uzdizao sebe pa uključio Noleta u celu priču

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2023, 08:58

Fjuri uzdizao sebe pa uključio Noleta u celu priču

Sinonim za najuspešnijeg.

Svetski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri imao je zanimljivu izjavu pred borbu sa Frensisom Enganuom u Saudijskoj Arabiji.

Fjuri smatra da bivši UFC prvak ne može da mu parira u ringu, a odnos između njih je predstavio kroz upoređivanje sebe sa Novakom Đokovićem.

Kako je rekao, to je kao kad bi najbolji teniser sveta igrao protiv šampiona u stonom tenisu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Enganu može da ponudi apsolutno ništa. To je kao da šampion u stonom tenisu igra protiv Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Boks nije samo o tuči dva čoveka, to je džentlmenski sport, slatka nauka i sposobnost da dođeš do nokaut udarca - rekao je Fjuri i dodao:

- Odmah ću ga nokautirati. Nismo plaćeni za duge borbe. Učiniću ovu kratkom za njega.

Popularni "Kralj cigana" je nepobeđen u dosadašnje 34 borbe sa 33 pobede i jednim remijem, ali je pred meč u Rijadu kritikovan što je za rivala izabrao Kamerunca koji nikada nije boksovao.

- To ne može da dopre do mene. U ovoj igri sam predugo, ništa to nije lično. izjavio je Enganu pred borbu.

U međuvremenu, dogovorena je borba sa Oleksandrom Usikom koja bi mogla da se dogodi već 23. decembra (ili u januaru).

Pobednik meča između Fjurija i Usika postaće prvi čovek koji je ujedinio sve teškaške titule još od Lenoksa Luisa, kome je to uspelo pobedom protiv Ivandera Holifilda 1999. godine. Tako ćemo prvi put u 21. veku imati prvog apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji.

Fjuri trenutno drži WBC pojas prvaka, a zadnji put ga je odbranio u decembru prošle godine kada je svladao Dereka Čizoru.

Ukrajinac Usik pak drži teškašku titulu u WBA-u, IBF-u, WBO-u, IBO-u i "The Ringu".
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.