FEDERER: ĐOKOVIĆ JE SLEDEĆI BROJ JEDAN

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEDERER: ĐOKOVIĆ JE SLEDEĆI BROJ JEDAN

MADRID - Švajcarski teniser Rodžer Federer ocenio je da prvi reket Srbije Novak Đoković ima velike šanse da prvi put u karijeri zauzme mesto broj jedan na listi najuspešnijih igrača sveta (ATP).

- Smatram da je Đoković sledeći prvi teniser sveta, iako počinje sezona na šljaci koja je specijalnost Nadala- rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Federer.

Nekadašnji prvi teniser sveta istakao je da Đoković ima "otvoreni put" ka vrhu pre svega, zbog činjenice da "dobro igra".

- Mislim da je Đokovićev nagli uspon zapoceo na Otvorenom prvenstvu SAD prošle godine, iako je tada u finalu izgubio od Nadala- rekao je Federer i dodao da je taj poraz "pozitivno uticao na Đokovića".

- Đoković je iz tog poraza očigledno izvukao dragocene pouke. Srpski teniser je uspeo da me savlada u poslednja tri susreta. Za razliku od ranijih sezona, Đoković sada ne propušta šanse- rekao je Federer.

Švajcarski teniser je ipak, naglasio da će nastupajuća sezona na šljaci biti vrlo interesantna, jer je to "Nadalova teritorija".
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.