Evo šta je Nole uradio nakon osvajanja Australijan opena

Izvor: Sportske.net, 01.Feb.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je Nole uradio nakon osvajanja Australijan opena

Prvi teniser sveta Novak Đoković obišao je danas humanitarnu organizaciju Misija grada Melburna koja pomaže ugroženoj deci iz Melburna, igrao se sa decom i donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara.

Đoković, koji je juče u Melburnu osvojio svoju šestu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, zalaže se za poboljšanje uslova ranog razvoja, navodi se u saopštenju njegove fondacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Kako je navedeno, Novak Đoković fondacija doniraće novac za program "Early Years Supported Playgroup" humanitarne organizacije iz Melburna, kako bi se pomoglo deci u predgradjima Brejbruk i Dorin.

Nakon upoznavanja, Novak se igrao sa mališanima, crtali su, igrali tenis, a neki od njih su otkrili najboljem teniseru šta žele da budu kada porastu, o čemu maštaju i koje želje bi voleli da im se ostvare.

Đoković je rekao da je fokus organizacije Misija grada Melburna, koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima njegove fondacije koja na tom cilju radi pune četiri godine.

Za četiri godine otvoreno je sedam objekata u kojima deca pohadjaju predškolski program, obučeno više od 600 nastavnika i pokrenut je niz projekata sa ciljem da deca u ranom periodu dobiju adekvatno znanje.

Đoković je rekao da rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov i da postanu pobednici na bilo kom terenu.

"Podrška koju sam imao u najranijem periodu imala je ključnu važnost u mom životu, a sve ono što sam tada učio, slušao i čitao oblikovalo me je kao ličnost", rekao je Đoković.

On je reko da je Misija grada Melburna organizacija lider u obezbedjivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje i da je srećan što njegova fondacija može da doprinese njihovom radu na tom planu.

"Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina dece ne pohađa nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem celom društvu. Takvih zemalja je mnogo i to moramo da promenimo svi zajedno", dodao je prvi teniser sveta.

Privremeni izvršni direktor organizacije Liz Bišop rekla je da će donacija direktno pomoći predškolskoj deci iz ugroženih grupa, kao i njihovim porodicama u Dorin i Brejbruk predgradjima Melburna. Ona je dodala da će ta donacija deci omogućiti bezbedno, sigurno i prijatno okruženje za rano obrazovanje.

"Uzdamo se u velikodušnost organizacija kao što je Novak Đoković Fondacija, kako bismo porodicama pružili podršku kroz ovakve programe. Zahvaljujemo Fondaciji na pomoći i globalnoj posvećenosti poboljšanju uslova ranog obrazovanja", rekla je Bišop.

Takođe, zadovoljstvo novim partnerstvom istakao je i globalni direktor Novak Đoković Fondacije Alberto Liđi.

"Ovu donaciju vidimo kao investiciju u budućnost ovih mališana i kao simbol naše posvećenosti programima ranog razvoja i obrazovanja na globalnom nivou", rekao je on.

Prema njegovim rečima misija Fondacije Novak Đoković je da stalnim ulaganjima u rano obrazovanje i razvoj omogući deci širom sveta pristup obrazovnim institucijama, programe koji će podsticati njihovo obrazovanje i da njihove startne pozicije u životu budu bolje.

"Sva istraživanja pokazuju da se ulaganja u rani razvoj višestruko vrate ne samo deci i njihovim porodicama, nego i državama i celom društvu. Naša fondacija, kao partner Svetske banke sa kojom zajednički promovišemo ovu temu, koristi svaku priliku da radi na rešavanju ovog problema u svetu", dodao je Liđi.

Novak đoković fondacija osnovana je 2007. godine sa ciljem da deca iz socijalno ugroženih sredina rastu, igraju se i razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju. Ta fondacija pomaže organizacije i programe širom Srbije, a donacije su nakon poplava upućene i deci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Fondacija sada upućuje pomoć i u druge države u kojima je Novak Đoković aktivan tokom svoje profesionalne teniske karijere, svog rada u ulozi globalnog ambasadora dobre volje Unicef, kao i kroz partnerstvo Novak Đoković Fondacije i Svetske banke.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.