Đokoviću ne smeta vrelina, preslišao Majera i prošao u treće kolo

Izvor: Blic, 15.Jan.2014, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokoviću ne smeta vrelina, preslišao Majera i prošao u treće kolo

Novak Đoković nije mnogo mario za 39 stepeni u Melburnu tokom trećeg takmičarskog dana Australijan opena. Bez nepotrebno dugog zadržavanja na terenu, plasirao se u treće kolo Grend slem turnira na kome brani titulu pobedivši Argentinca Leonarda Majera sa 6:0, 6:4, 6:4.

Da se 98. igraču sveta “crno piše” bilo je jasno već na samom početku susreta sa najboljim teniserom kog je Srbija ikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imala. Novak je u prvom setu napravio samo tri greške. Osvojio je čak 76% poena koji su započinjali Majerovim servisima. Na svoje servise, gotovo da nije gubio razmene udaraca. A onda je posle “nule” na semaforu na kojoj je ostavio svog rivala, zaigrao još impresivnije u svojim servis-gemovima u drugoj deonici.

Naspram učinka od 82% osvojenih poena na prvi i 60% na drugi servis, što je bio slučaj u uvodnom setu, Novak je dodatno podigao nivo svojih nastupa u narednom: 92% poena je osvajao kada bi poslao prvi servis gde je želeo, a 80% na drugi. Protiv takvog Đokovića, Majer je delovalo više kao nemoćni posmatrač, naročito kada je set otpočeo Novakovim brejkom, a onda njegovom nemilosrdnom igrom u sopstvenim servis-gemovima u kojima je izgubio svega četiri poena.

Bilo je već tada jasno kakav će biti ishod ovog duela, pa je Majer odlučio da se oprosti od publike na Rod Lejver areni u nešto boljem svetlu. Treća deonica prolazila je bez šansi za brejk sve do devetog gema. Tada je Novak slomio otpor Argentinca, a onda svojim servisima potvrdio trijumf, za koji mu je bilo potrebno 107 minuta igre.

Njegov naredni rival biće, pomalo iznenađujuće, Uzbekistanac Denis Istomin, a ne 30. nosilac, Dmitrij Tursunov.

Pročitajte još Novaka oduševio mladi Bosanac i podrška uz harmoniku: Imamo sličan mentalitet Istomin napravio iznenađenje i zakazao duel sa Noletom Zimonjić i Nestor pobedili Nemce i zakazali duel sa Hrvatima Serena zamišljala da je na Havajima i deklasirala Vesnu Dolonc Jelena Janković i Italijanka Knap eliminisale Zvonarjovu i Pavljučenkovu Bojana Jovanovski u tandemu sa Hrvaticom Vekić doživela debakl

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đokoviću ne smeta vrelina, preslišao Majera i prošao u treće kolo

Izvor: Dzungla.org, 15.Jan.2014

Novak Đoković nije mnogo mario za 39 stepeni u Melburnu tokom trećeg takmičarskog dana Australijan opena. Bez nepotrebno dugog zadržavanja na terenu, plasirao se u drugo kolo Grend slem turnira na kome brani titulu pobedivši Argentinca Leonarda Majera sa 6:0, 6:4, 6:4.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.