Đokovića će mnogo da košta neuspeh na Vimbldonu! Pogotovo ako Marej osvoji krunu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2016, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovića će mnogo da košta neuspeh na Vimbldonu! Pogotovo ako Marej osvoji krunu

Teniski svet i dalje je u neverici posle poraza Novaka Đokovića od Sema Kverija. Naravno, neuspesi su sastavni deo sporta, ali malo ko je očekivao da će naš as da se oklizne već na trećem stepeniku Vimbldona. Srbin ostaje bez sna, zvanog "kalendarski slem", a i na sledećoj ATP listi će izgubiti mnogo bodova.

Tačnije, porazom od Kverija, Novak je na Vimbldonu izgubio čak 1.910 bodova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Naime, branio je 2.000 od prošle godine kada je osvojio po treći put najprestižniji turnir na svetu, a prethodne nedelje stigao je samo do trećeg kola, što mu je donelo samo 90 bodova.

Na najnovijoj ATP listi, Novak će i dalje da ostane suvereni vladar "belog sporta", ali će umesto sadašnjih 16.950 bodova imati 15.040. Ukoliko Endi Marej slavi na londonskoj travi, što bi mu bio drugi put da pobedi na Vimbldonu, kruna bi mu donela dodatnih 1.280 bodova. Prošle sezone, Škot je zaustavljen u polufunalu. Brani 720 bodova, a sada može da osvoji 2.000.

To bi značilo da bi samo na Vimbldonu, Marej mogao da smanji razliku u odnosu na Novaka za neverovatnih 3.190 bodova. Marej sada ima 8.915, a od sledećeg ponedeljka mogao bi da dođe do 10.195. Razlika između dvojice najboljih tenisera sveta bila bi manja od 5.000 poena, tačnije - 4.845.

Da li bi to trebalo da zabrine Novaka?
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.