Đoković ubedljivo do finala Australijan opena, za 10. titulu protiv Cicipasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 02:44

Đoković ubedljivo do finala Australijan opena, za 10. titulu protiv Cicipasa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković deseti put se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je danas u polufinalu pobedio Amerikanca Tomija Pola u tri seta, sa 7:5, 6:1, 6:2.

Za desetu titulu na Australija openu, a 22. na grend slem turnirima, Đoković će u nedelju igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je danas pobedo Rusa Karena Hačanova sa 3:1. Njih dvojica do sada su se sastajali 12. puta, a Novak je dobio 10 mečeva.

Nedeljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << finale imaće posebnu draž i zbog toga što će pobednik obezbediti prvo mesto na ATP listi.

Duel protiv Pola počeo je prema očekivanju, jer je Đoković kao veliki favorit poveo 5:1, iako nije igrao na najvišem nivou.

Tada je viđeno nešto što se Novaku dešava veoma retko, ili nikada. Kada je servirao za set ušao je u nepotrebnu raspravu sa sudijom i potpuno je izgubio koncentraciju. Počeo je da greši u serijama i Pol je neočekivano izjednačio na 5:5.

Posle desetak minuta košmarne igre, Đoković je uspeo da vrati koncentraciju, dobio je 11. gem bez izgubljenog poena, da bi u narednom iskoristio prvu set loptu i poveo.

U nastavku meča nije bilo nikakvih dilema. Drugi set Novak je dobio za samo 35 minuta, a problema je imao samo u trećem gemu, kada je morao sa spasava tri brejk lopte.

Gotovo isti scenario je viđen i u četvrtom setu, kada je Đoković poveo 4:0 i potom je malo usporio i rutinski priveo meč kraju.

Tako je Đoković opravdao ulogu velikog favorita i zabeležio 27. uzastopnu pobedu na Australija openu, ali će u finalu protiv Cicipasa morati da odigra dosta bolje i koncentrisanije da bi se izjednačio sa Raelom Nadalom po broju grend slem titula i vratio na čelo ATP liste.

Novak je danas meč završio sa 31. direktno osvojenim poenom i 39 neiznuđenih grešaka i takav odnos neće smeti da dozvoli protiv Cicipasa, a isto može da se kaže i za devet prilika za brejk, koliko ih je imao američki teniser.

Današnjom pobedom Đoković je nastavio neverovatan niz u Melburnu, gde je poslednji put izgubio pre pet godina u osmini finala protiv Hjeonga Čunga.

Đokoviću i Cicipasu ovo će biti drugi susret u grend slem finalima, a dugo će se pamtiti njihov meč za titulu na Rolan Garosu pre dve godine, kada je Novak uspeo da pobedi nakon izgubljena prva dva seta.

Australijan open igra se za nagradni fond od 53,3 miliona dolara.

Novak: Iskustvo mi pomaže, spreman sam 110 odsto

Srećan sam zbog plasmana u finale, bilo je malo napeto u prvom setu, uspeo sam da sačuvam nerve i posle je sve "leglo" na svoje mesto, rekao je Đoković.

"Podrška mi mnogo znači pogotovo u ovoj fazi karijeri, to je moj motor izvor moje energije. Zahvalan sam što imam dovoljno snage u nogama da igram na ovom nivou", rekao je Đoković.

On je dodao da se posle problema sa povredom oseća savršeno i da je na 110 odsto.

"Iskustvo mi pomaže, ali videćemo kako će izgledati na terenu gde se stvari menjaju iz trenutka u trenutak".

Prvu titulu u Melburnu osvojio je pre 15 godina.

"Imam jaku maštu, ali nisam ovo baš zamišljao. Ne znam šta da kažem, zahvalan sam na svemu i trudim se da uživam i cenim svaki trenutak. Bez moje porodice i tima stvari ne bi bile moguće:

Prokomentarisao je i finale Rolan Garosa iz 2021. godine kada je pobedio Cicipasa posle 0:2 u setovima.

"To je bilo prvi put da sam se vratio posle 0:2 u finalu, u njegovom prvom gren slem finalu. Emotivno, fizički, bilo je teško, kako god da pogledaš, a on je jedan od najzanimljivijih momaka na turu i sa zanimanjima i sa frizurom. Srećno u nedelju i neka bolji pobedi", poručio je Đoković i priznao da borba za "broj 1" daje dodatnu draž.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đoković protiv Pola za finale Australijan opena

Izvor: Radio 021, 27.Jan.2023

Novak Đoković igraće danas od 9.30 časova protiv Amerikanca Tomija Pola u polufinalu Australijan opena.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.