Đoković u polufinalu u Monte Karlu

Izvor: Politika, 16.Apr.2010, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u polufinalu u Monte Karlu

MONTE KARLO – Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira masters serije u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalu savladao Argentinca Davida Nalbandijana rezultatom 6:2, 6:3.

U borbi za finale, drugi teniser sveta će igrati sa Špancem Fernandom Verdaskom koji je savladao zemljaka Alberta Montanjesa sa 6:3, 6:7, 6:0.

U meču protiv Nalbandijana, Đoković je prikazao najbolju igru na ovom turniru i tako došao na korak bliže velikom okršaju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Rafaelom Nadalom u finalu.

Da danas neće biti iznenađenje, srpski as je pokazao već na startu, kada je za svega šest minuta napravio dva brejka, dozvolivši protivniku da osvoji samo jedan poen, i poveo 3:0.

Tako furiozan start doveo je u četvrtom gemu do malog opuštanja, što je iskusni Argentinac iskoristio i brejkom smanjio na 3:1, a potom na svoj servis i na 3:2.

To je, međutim, bilo sve što je Nalbandijan uradio u prvom setu, jer je Đoković odmah pojačao tempo i dobio tri naredna gema.

Drugi igrač sveta posao je praktično završio već u prvom gemu drugog seta, kada je četvrti put u meču oduzeo servis Nalbandijanu. U narednih osam gemova serveri su bili uspešni, da bi u devetom Đoković napravio još jedan brejk i ostvario treću pobedu u dva seta.

U polufinalu će Đokovića čekati teži posao, jer su i Verdasko i Montanjes specijalisti za šljaku. Protiv 12. igrača sveta Verdaska naš teniser do sada je igrao sedam puta i zabeležio pet pobeda. Na zemljanim terenima rezultat je 2:1 za Đokovića.

Montanjes je trenutno 32. teniser sveta, a protiv Đokovića je igrao tri puta, sva tri puta na šljaci, i sve mečeve je izgubio.

Tanjug

----------------------------------------------

Odigrao sam najbolji meč ove godine

BEOGRAD – Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je pobeda protiv Davida Nalbandijana u Monte Karlu jedan od njegovih najbolje odigranih mečeva ove godine.

„Imao sam teškog protivnika koji se poslednjih šest-sedam nedelja vratio u formu i odigrao odličan tenis”, rekao je Đoković.

Srpski teniser je izjavio da je znao da će meč biti težak, ali da je igrao odličan tenis od samog početka i da se oseća dobro nakon nedavnog razlaza sa trenerom Todom Martinom.

Drugi teniser na svetu je nedavno prekinuo saradnju sa američkim stručnjakom zato što je Martin radio drugačije od njegovog prvog trenera Marijana Vajde.

„Pokušali smo da radimo sa dva trenera i Tod je fantastična osoba koja ima mnogo iskustva i sve je delio sa mnom. Ali, to na kraju nije uspelo i rastali smo se bez teških reči”, rekao je srpski teniser.

Đoković je kazao i da se oseća dobro što se vratio starom treneru, kao i da su mu prva tri meča na turniru u Monte Karlu dala mnogo samopouzdanja.

Beta

[objavljeno: 16/04/2010]
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: "Odigrao sam sjajno"

Izvor: B92, 16.Apr.2010

Novak Đoković bio je zadovoljan posle još jedne ubedljive pobede u Monte Karlu, ovoga puta 'žrtva' je bio David Nalbandijan, pa se Novak plasirao u polufinale... "Znao sam da će ovo biti težak meč jer se on vratio u formu u poslednjih šest-sedam nedelja i ponovo igra odlično. Ipak, igrao sam...

Nastavak na B92...

Đoković po oprobanom receptu na Verdaska

Izvor: Danas, 17.Apr.2010, 00:37

Odličnim bekhendom, dobrom kretnjom na osnovnoj liniji i kreativnom igrom Novak Đoković je „razmontirao“ Davida Nalbandijana 2:0 (6:2, 6:3) u četvrtfinalu Masters turinira u Monte Karlu. Najbolji srpski teniser sastaće se u subotnjem polufinalu sa Fernandom Verdaskom protiv koga ima pozitivan...

Nastavak na Danas...

Monte Karlo: Nole i Ziki vrebaju finale

Izvor: Sportal.rs, 17.Apr.2010

Srpski teniseri Novak Đoković, u singlu, i Nenad Zimonjić u dubl kokurenciji igraju danas polufinala turnira Masters serije u Monte Karlu. U polufinale u singl konkurenciji, pored Đokovicha, plasirala su se i trojica Španaca, a protivnik srpskom teniseru i prvom nosiocu na turniru biće 12.

Nastavak na Sportal.rs...

Nadal prvi finalista Monte Karla

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2010

Španski teniser Rafael Nadal, inače branilac titule na ovom turniru, u polufinalu je lako savladao zemljaka Davida Ferera rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.