Đoković u finalu Pariza, za trofej protiv Šapovalova!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u finalu Pariza, za trofej protiv Šapovalova!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira masters serije u Parizu, pošto je danas u polufinalu savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske u dva seta, sa 7:6 (7:5), 6:4.

Za petu titulu na pariskom mastersu Đoković će se sutra boriti protiv Denisa Šapovalova, nakon što se španski teniser Rafael Nadal zbog povrede povukao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Do sada su se sastajali tri puta i svaki je pobedio srpski as i to ove godine u Melburnu, Rimu i Šangaju.

Đoković je do devete pobede u desetom međusobnom susretu protiv Dimitrova stigao posle velike borbe u kojoj su odlučili sitni detalji i mentalna snaga srpskog tenisera.

Duel je praktično rešen u taj brejku prvog seta, kada je Dimitrov propustio veliku priliku da povede, jer je vodio sa 5:4 i imao dva servisa. U poenu sa više od 30 udaraca bugarski teniser je imao zicer na mreži, ali je loptu poslao u aut.

To za njega objektivno još nije bio izgubljen set, ali se tada, po ko zna koji put, videlo šta razdvaja trojicu najboljih igrača sveta od svih ostalih tenisera. Dimitrov je potpuno izgubio koncentraciju i dosta lako je izgubio i naredna dva poena, a time i set.

U drugom setu Đoković je kontrolisao rezultat i čekao da protivnik popusti pod pritiskom, jer više nije imao mogućnost da napravi grešku. To se desilo u petom gemu kada je Đoković izborio prve brejk lopte u meču. Drugu je iskoristio i rešio polufinale, jer Dimitrov više nije imao snage da se vrati.

Plasmanom u finale Novak je odbranio 600 poena, koliko je u Parizu osvojio prošle godine, a da bi zadržao kakve-takve šanse da godinu završi kao prvi igrač sveta moraće da osvoji titulu.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5,2 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.