Izvor: Radio 021, 30.Avg.2020, 13:48

Đoković u pismu o osnivanju nove Unije igrača: Moramo pokazati jedinstvo i snagu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se teniskoj javnosti pismom u kojem govori o osnivanju nove Unije igrača.

Đoković je trenutno predsednik Saveta igrača, a pre nekoliko dana se pojavila informacija koju je preneo Njujork Tajms, da je odlučio da podnese ostavku na tu funkciju, jer je nezadovoljan statusom koji igrači imaju.

Osvajač ovogodišnjeg Sinsinati Mastera ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je spreman da krene na istorijsko putovanje sa novom Unijom igrača.

"Dragi igrači i prijatelji, kao što znate, imao sam blagoslovenu tenisku karijeru. Nemam drugih interesa, osim održivosti i budućnosti tenisa. Sarađujući sa našim kolegom Vasekom Pospišilom i desetinom vas tokom godina, trudili smo se da predstavljamo interese igrača na ATP-u i gren slemovima. Jednostavno rečeno, čak iako sam bio broj jedan na svetu, bili smo odbijani. Zalupili su nam vrata. Nisu nas poštovali", navodi Đoković u svom pismu.

Dodaje da je učestvovao u teniskoj politici kroz Savet igrača tokom poslednjih 10-15 godina.

"Znajte da Unija igrača nije nov projekat. Ta ideja postoji već 30 godina. Mnogi igrači iz različitih generacija su pokušavali da sastave udruženje ili savez kako bi igrači imali bolju zastupljenost u teniskom ekosistemu. Mnogo različitih faktora i razloga je zašto se to nije desilo, ali verovatno glavni je nedostatak jedinstva. ATP struktura je nesavršena za igrače. Ne mislim da struktura ATP-a pomaže igračima. U prošlosti je mnogo puta dokazano da je ovaj sistem protiv igrača."

Đoković napominje da za to nikog posebno ne krivi, da misli da bi se većina složila da se igrači ne tretiraju kako bi trebalo u celom sistemu.

"Na primer, prošle noći, ATP CEO je za pet minuta odlučio da će otkazati igru celog dana na turniru. Niko nije pitao, kako mene, tako i druge igrače koji se takmiče na turniru. To je veoma pogrešno i pokazuje da nemaju poštovanja. To je samo jedan primer", navodi Đoković i dodaje da je teško biti predsednik u sistemu koji ne funkcioniše.

"Udruženje igrača će imati svoje prve poverenike. Unija najverovatnije neće imati izvršnu poziciju za donošenje odluka u ekosistemu tenisa, ali će se takođe postepeno menjati. Moramo pokazati svoje jedinstvo i snagu. Ne zato što želimo da se borimo, već zato što želimo da nas konsultuju, vrednuju, poštuju u svim velikim odlukama koje se dešavaju u našem sportu, a do sada to nije bio slučaj", kaže osvajač 80 ATP titula.

"Prijatelji moji, od ovog nemam ništa. Promovišem samo interese igrača i naš sport. Nadam se da razumete i želimo da nam se pridružite na ovom istorijskom putovanju. Očigledno je da ćemo Vasek Pospišil i ja podneti ostavke u Savetu igrača čim zvanično osnujemo Asocijaciju igrača", zaključio je Đoković.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.