Đoković u finalu Rima protiv Federera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u finalu Rima protiv Federera

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Rimu, pošto je danas pobedio Španca Davida Ferera sa 6:4, 6:4.

Đoković je u 20. međusobnom duelu pobedio Ferera 15. put, čak deveti u nizu, i zakazao šesto finale u Rimu.

On je do trijumfa nad osmim reketom sveta došao posle sat i po vremena bez većih problema nakon što protivniku nije dopustio nijedan brejk, dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đokoviću bila potrebna samo dva u oba seta.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas posle pobede nad Davidom Fererom i plasmana u finale da je odigrao svoj najbolji meč na Mastersu u Rimu.

"Definitivno sam odigrao najbolji meč, a ovakva partija došla je u pravi čas. Veoma sam zadovoljan zbog toga, ali verujem da mogu da odigram još bolje u finalu. Imao sam dosta padova u prethodnim duelima, ali danas sam bio konstantan", rekao je Đoković.

Đoković je imao primedbe na stanje terena, koji je bio u veoma lošem stanju.

"Na terenu je bilo vidljivo da ima dosta rupa, što lako može da dovede do povreda. Opasno je igrati u ovakvim uslovima, nadam se da će biti mnogo bolje naredne godine", zaključio je srpski teniser.

Đoković u finalu Rima protiv Federera

Srpski teniser Novak Đoković u finalu Mastersa u Rimu igraće protiv Švajcarca Rodžera Federera, koji je večeras pobedio zemljaka Stanislasa Vavrinku sa 6:4, 6:2.

Đoković i Federer su se do sada tokom karijere sastajali 38 puta, a Švajcarac ima dve pobede više - 20:18.

Federer nikada nije osvojio Masters u Rimu, a igraće četvrti put u finalu, dok je Đoković tri puta osvajao titulu - 2008, 2011. i 2014. godine.

Finalni meč turnira u Rimu igra se sutra od sutra od 16 sati.

Turnir u prestonici Italije igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.