Đoković u dugom kolu Indijan Velsa

Izvor: RTS, 10.Mar.2019, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u dugom kolu Indijan Velsa

Novak Đoković savladao Amerikanca Bjorna Frantanđela sa 2:0 po setovima 7:6, 6:2 i plasirao se u drugo kolo mastersa u Indijan Velsu. Naredni rival našeg tenisera je Nemac Filip Kolšrajber.
 Novak je uspeo da prebrodi prvu prepreku u Indijan Velsu. Amerikanac je pružio veliki otpor, naročito u prvom setu. Đoković je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osvojenog prvog perioda zaigrao odlučnije i lako rešio drugi set u svoju korist. Sledi mu duel sa Kolšrajberom.

Posle uvodnih gemova koje je naš teniser osvojio bez izgubljenog poena, protivnik koristi greške Đokovića i oduzima mu servis u petom gemu. Novak je pokušao da uzvrati i u narednom gemu propustio je jednu brejk loptu. Propušteno je nadoknadio u desetom gemu kada je protivnik servirao za set. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je set reše u taj-brejku.
Velika borba i u ovom periodu. Prvo je naš teniser došao do mini-brejka prednosti, da bi Frantanđelo uzvratio sa dva vezana oduzeta servisa (4:5) i imao priliku da na svoj servis reši set. Međutim, Đoković uzvraća istom merom i osvaja set loptu, koji je iskoristio na svoj servis - 7:5 u taj-brejku.
U drugom setu Đoković je bio nezadrživ. Protivnik nije imao načina da se suprotavi našem asu. Na startu je novak uspeo da oduzme servis protivniku i time slomi otpor protivnika. Novak je bio siguran na svoj servis, a u petom gemu je novim brejkom povećao na 4:1. Potom je rutinski priveo set kraju za konačni 6:2.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pedeseta pobeda u Indijan Velsu, a i drugi stepenik kao 2016 - Kolšrajber

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2019

Novak Đoković krenuo u pohod na rekordni šesti trofej na prvom turniru iz masters serije u godini tako što je prvo savladao Amerikanca Bjerna Fratanđela - 7:6 (7:5), 6:2...50th victory in #TennisParadise!DjokerNole downs a spirited Fratangelo 7-6(5) 6-2 to progress in Indian Wells#BNPPO19 pic.twitter.com/LhVkKrYvcc—...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.