Đoković u trećem kolu Indijan Velsa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Amerikanca Bjorna Frantanđela sa 2:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:2 i plasirao se u treće kolo masters turnira u Indijan Velsu. Naredni rival srpskog tenisera biće Nemac Filip Kolšrajber, koji je pobedio Australijanca Nika Kirjosa sa 6:4, 6:4.

Novak je uspeo da prebrodi prvu prepreku u Indijan Velsu. Amerikanac je pružio veliki otpor, naročito u prvom setu. Đoković je nakon osvojenog prvog perioda zaigrao odlučnije i lako rešio drugi set u svoju korist.

Posle uvodnih gemova koje je naš teniser osvojio bez izgubljenog poena, protivnik koristi greške Đokovića i oduzima mu servis u petom gemu. Novak je pokušao da uzvrati i u narednom gemu propustio je jednu brejk loptu. Propušteno je nadoknadio u desetom gemu kada je protivnik servirao za set. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je set reše u taj-brejku.

Velika borba i u ovom periodu. Prvo je naš teniser došao do mini-brejka prednosti, da bi Frantanđelo uzvratio sa dva vezana oduzeta servisa (4:5) i imao priliku da na svoj servis reši set. Međutim, Đoković uzvraća istom merom i osvaja set loptu, koji je iskoristio na svoj servis - 7:5 u taj-brejku.

U drugom setu Đoković je bio nezadrživ. Protivnik nije imao načina da se suprotavi našem asu. Na startu je novak uspeo da oduzme servis protivniku i time slomi otpor protivnika. Novak je bio siguran na svoj servis, a u petom gemu je novim brejkom povećao na 4:1. Potom je rutinski priveo set kraju za konačni 6:2.

Naredni rival našeg tenisera u trećem kolu turnira biće Nemac Filip Kolšrajber, koji je pobedio Australijanca Nika Kirjosa sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара