Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je večeras u osmini finala savladao Španca Alberta Ramosa Vinjolasa u tri seta, sa 7:6 (7:5), 6:1, 6:3.

Za ulazak u polufinale, Đoković će u utorak igrati protiv Austrijanca Dominika Tima, koga je nedavno u polufinalu mastersa u Rimu savladao sa ubedljivih 6:1, 6:0.

Posle mučenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pet setova u prošlom kolu protiv Dijega Švarcmana, Đoković je danas, uprkos nešto sporijem početku, bio neuporedivo sigurniji i koncentrisaniji. U drugom i trećem setu prikazao je zavidan nivo igre, a posebno je bio impresivan u realizaciji brejk šansi, jer ih je iskoristio sedam od deset.

U prvom setu Ramos Vinjolas je dva puta imao prednost brejka, ali je Đoković oba puta odmah uzvraćao, pa je taj deo igre rešen u taj brejku. Tada je Novak jedini put u meču izgubio fokus i posle vođstva od 4:0 dozvolio je protivniku da se vrati i izjednači na 5:5.

Drugi igrač sveta ipak nije dozvolio potpuni preokret i poslednja dva poena u prvom setu je odigrao savršeno, što mu je obezbedilo vođstvo, a brzo se pokazalo da je Španac u tom trenutku prestao da veruje da bi možda mogao da priredi iznenađenje.

Drugi set je bio "igra na jedan gol", jer ga je Đoković odigrao savršeno. U svoja tri servis gema je izgubio samo tri poena, a osvojio je 17 od 31. poena na servis Ramosa Vinjolasa, pa Španac mogao da bude srećan što je osvojio počasni gem.

U trećem setu Novak je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Tada je očigledno pomislio da je završio posao i malo se opustio, što je Ramos Vinjolas iskoristio da vrati brejk.

Na taj način je samo primorao Đokovića da ponovo zaigra na mnogo višem nivou i da novim brejkom izbegne svaku moguću komplikaciju.

Đokoviću je to 11. četvtfinale na Rolan Garosu. Ovo mu je 13. učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske, a samo dva puta, na debiju 2005. i 2009. godine, nije prošao među osam najboljih.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Da je Novak danas izgubio, bio bi treći igrač sveta – ali je pobedom stigao do magičnog broja 233!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jun.2017

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa 7:6 (7:5), 6:1, 6:3...To znači da će Novak po 11. put u karijeri igrati u četvrtfinalu pariskog gren slema, ali postoji još važniji kuriozitet...Naš teniser se izjednačio...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.