Đoković u Parizu za broj jedan, i peti trofej

Izvor: RTS, 27.Okt.2018, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u Parizu za broj jedan, i peti trofej

U ponedeljak počinje poslednji master sezone koji se igra u Parizu. Novak Đoković ima priliku da pre finalnog turnira obezbedi prvo mesto na ATP listi. Rafael Nadal se vraća na teren, tako da neće bez borbe predati tron. Novaku je ovo ujedno pohod na petu titulu u gradu svetlosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Đoković prošle godine nije učestvovao u Parizu, tako da ne brani bodove. S druge strane Nadal brani četvrtfinale, prošle godine je bez borbe predao četvrtfinale našem Filipu Krajinoviću. Novak mora da osvoji 215 bodova više od Nadala, kako bi ponovo postao broj jedan svetskog tenisa.

Obojica startuju od drugog kola, a naš teniser će u svom prvom meču u Parizu igrati protiv pobednika duela u kome se sastaju Marko Čekinato i kvalifikant. Mogući rivali Đokovića u nastavku takmičenja su Stefano Cicipas ili Damir Džumhur, potom bi mogao da usledi duel sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim. Sa Rodžerom Federerom se neće sresti pre polufinala.
U Novakovoj polovini žreba su još i Kevin Anderson, Marin Čilić, Kei Nišikori, Fabio Fonjini, ali i Miloš Raonić i Žo Vilfred Conga, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.
Filip Krajinović je u suprotnoj polovini žreba i protivnik u prvom kolu mu je Karen Kačanov, dok bi u drugoj rundi mogao da se sastane sa Kajlom Edmundom.
Rafael Nafal, kao prvi nosilac, je u ovoj polovini žreba, on će u drugom kolu igati sa pobednikom meča Fernando Verdasko - Žeremi Šardi, ovo će biti njegov prvi izlazak na teren posle polufinala Ju-Es opena, kada je predao meč zbog povrede kolena.
Pored Nadala i Krajinovića u ovom delu žreba se nalaze i Aleksander Zverev, Dominik Tim, Kajl Edmund, Džon Izner, Borna Ćorić, kao i Džek Sok, koji je prošle godine trijumfovao u Parizu, a u finalu je savladao Filipa Krajinovića.
Masters u Parizu, koji je Đoković osvajao četiri puta u karijeri, igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra u dvorani Bersi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.