Đoković trijumfovao na Vimbldonu

Izvor: Prva.rs, 12.Jul.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković trijumfovao na Vimbldonu

Đoković je posle 2011. i 2014. osvojio treći grend slem u Londonu i postao tek osmi igrač u istoriji tenisa koji je uspeo dve godine zaredom da osvoji šampionski pehar na prestižnom turniru.
Meč je trajao dva sata i 55 minuta, a srpski teniser je posle velike, na trenutke rovovske borbe uspeo da savlada Federera i izjednači na 20:20 u međusobnim duelima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << /> Ključan detalj dogodio se početkom trećeg seta, kada je Novak uspeo da se oporavi od izgubljenog taj-brejka (12:10) i propuštenih sedam set lopti.
Neiskorišćene prilike, međutim, nisu omele 28-godišnjeg Berograđana. Većina igrača bi psiholiški pala u takvoj situciji, ali Đoković je pokazao mentalnu stabilnost i zbog čega je na vrhu ATP rang liste.
Propustio je dve brejk lopte, zatim spasio jednu na svoj servis, ali ne i treću i odmah poveo sa 3:1.
Meč je u trećem setu bio prekinut zbog kiše na 25 minuta, ali ni to nije omelo Srbina da protiv možda i najboljeg tenisera svih vremena dokaže da mu trenutno nema ravnih.
Kao i pre četiri godine Đoković je osvajanje titule proslavio na sebi svojstven način. Nakon što je osvojio poslednji poen, srpski teniser je kleknuo na travu i probao busen čuvene vimbldonske trave.
Izvor: tanjug
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Evo sta Novak Djokovic krije ispod majice

Izvor: medio.rs, 13.Jul.2015, 10:49

Opet je srpski teniser pokazao je da je igrač sa najjačom psihom u istoriji tenisa kada se vratio na onakav način u meč posle onako izgubljenog drugog seta, a ova fotografija najbolje pokazuje šta se tada dogodilo..Novak Đoković je osvojio Vimbldon, svoj treći u karijeri, a ukupno 9. Gren slem...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.