Đoković srećan zbog petog trijumfa u Parizu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković srećan zbog petog trijumfa u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je srećan što je osvojio trofej Mastersa u Parizu i da mu ta pobeda mnogo znači. "Bio je to jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao ove nedelje", rekao je Novak i čestitao finalisti Denisu Šapovalovu na dobroj igri i, naročito, na odličnim servisima. "Obojica smo vrhunski servirali", dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je.

Novak je turnir u Parizu u celini okvalifikovao kao odličan i rekao da je "zadovoljan svojom igrom". Kako je takmičenje odmicalo, "osećao sam se sve bolje", rekao je podsetivši da nije izgubio nijedan set. Istini za volju, na ruku mu je išlo i to što je njegov "večiti rival" Rafael Nadal predao polufinalni meč protiv Denisa Šapovalova, što mu je omogućilo da u finalu za protivnika ima daleko slabijeg igrača od Rafe.

Đoković je u finalu Mastersa u Parizu pobedio Denisa Šapovalova iz Kanade sa 2:0 (6:3;6:4). Bio je to njegov peti trijumf na pariskom masterstvu i 34. titula na turnirima masters serije.

Novak, koji će od ponedeljka ustupiti prvo mesto na ATP listi Rafaelu Nadalu, takođe je rekao da mu u Parizu osvojena titula "daje samopouzdanje za London" – predstojeći turnir osmorice tenisera koji su postigli najbolje rezultate u ovoj godini.

Đoković nije želeo da daje bilo kakve prognoze oko Nadalovog eventualnog odustajanja od Londona, što bi njemu, Novaku, teoretski omogućilo da povrati prvo mesto na svetu i tako, kao prvi igrač sveta, završi ovu sezonu. "Nadal se može oporaviti do Londona" (polufinalni meč je predao zbog povrede), rekao je Novak dodavši da je Rafa "veliki šampion" i da ga "vrlo poštuje", a i da nije ni fer niti sportski u situaciji kad je potencijalni rival povređen davati bilo kakve prognoze u svoju korist.

Đoković je na kraju obelodanio da će pobedu u Parizu proslavioti sa srpskim navijačima za koje je rekao da su "najvatreniji i da su mu najverniji". Dodao je da je bio jako obradovan kada su mu čestitali i za slavlje "pripremili jednu poznatu pesmu prepevanu na srpski jezik u kojoj se govori o svemu što se dešavalo na turniru" u Parizu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.